Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРОК ПЛАТНИКІВ ЄДИНОГО ВНЕСКУ

Кабмін постановою від 09.03.2011 р. № 233 затвердив Порядок проведення Пенсійним фондом України та його територіальними органами планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Постанова набула чинності 18.03.2011 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК НАРАХУВАННЯ ТА СПЛАТИ ЄСВ ЗА ДЕЯКІ КАТЕГОРІЇ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ

Кабмін постановою від 02.03.2011 р. № 178 затвердив Порядок нарахування і сплати єдиного соціального внеску за деякі категорії застрахованих осіб (далі — Порядок).

Порядок визначає механізм сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) до Пенсійного фонду за:

1)

осіб, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах, інших створених відповідно до закону військових формуваннях, СБУ, органах МВС та службу в органах і підрозділах цивільної оборони;

2) осіб, які відповідно до закону

отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

3)

одного з непрацюючих працездатних батьків, усиновлювачів, опікуна, піклувальника, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, а також за непрацюючих працездатних осіб, які здійснюють догляд за інвалідом I групи або за літньою людиною, яка згідно з висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досягла 80-річного віку, якщо такі непрацюючі працездатні особи отримують допомогу чи компенсацію відповідно до законодавства;

4)

батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.

Установлено, що ЄСВ нараховується в розмірі

33,2 % суми грошового забезпечення, допомоги чи компенсації.

За осіб, зазначених у пп. 1 — 3 згаданого вище списку, у тому числі в разі отримання декількох видів грошового забезпечення, допомоги чи компенсації одночасно, ЄСВ визначається в розмірі

мінімального страхового внеску за кожну особу.

Сума ЄСВ за батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків нараховується в розмірі не нижче мінімального страхового внеску за кожну особу, крім випадків, коли таким особам одночасно нараховується ЄСВ як особам, зазначеним у пп. 1, 2 або п. 3 цього списку.

Також зазначено, що

сплата ЄСВ за вказаних вище осіб здійснюється починаючи з 1 січня 2011 року.

Постанова набрала чинності 11.03.2011 р.

 

ОПЛАТА ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ, ЯКИМ НАДАНО СТАТУС АКАДЕМІЧНИХ

Наказом Міністерства культури і туризму України від 14.02.2011 р. № 2 встановлено, що

при визначенні максимальних розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) керівних працівників, художнього та артистичного персоналу закладів культури (театральних, музичних, хореографічних колективів), яким надано статус академічних, умови оплати праці яких затверджено наказом Міністерства культури і туризму України «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки» від 18.10.2005 р. № 745, застосовується додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати, тарифних ставок), максимальний розмір якого не перевищує 2, а інших працівників цих закладів — 1,3.

Наказ набрав чинності 14.03.2011 р. та

застосовується з 01.01.2011 р .

 

КОМПЕНСАЦІЯ ЗАМІСТЬ ПУТІВКИ

Мінсоцполітики наказом від 16.02.2011 р. № 55 установило для деяких категорій інвалідів середню вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону про Держбюджет-2011, у сумі

300 грн.

Наказ набрав чинності 14.03.2011 р. та

застосовується з 01.01.2011 р .

 

НЮАНСИ ЗАСТОСУВАННЯ НОВОГО ПОРЯДКУ ВИПЛАТИ ДОПОМОГ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ФСС ТВП

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФСС ТВП) у листі від 03.03.2011 р. № 01-16-371 нагадав, що

в заяві-розрахунку страхувальник зазначає повну нараховану суму допомоги з урахуванням обов’язкових утримань: податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, аліментів, що утримуються із сум допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Ураховуючи перехідний період

і зміни, події в порядку виплати допомог, ФСС ТВП вважає за можливе, як виняток, здійснювати фінансування сум, уже виплачених страхувальником за свій рахунок та відображених у заяві-розрахунку. Ці суми може бути повернено з окремого рахунка на поточний рахунок страхувальника.

 

ОПРАЦЮВАННЯ ЗАЯВ-РОЗРАХУНКІВ ОРГАНАМИ ФСС ТВП

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФСС ТВП) у листі від 04.03.2011 р. № 01-16-387 надав рекомендації робочим органам ФСС ТВП щодо заповнення зведеної інформації на підставі даних заяв-розрахунків страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам.

ФСС ТВП зауважив:

якщо показники «Середній розмір денної допомоги по тимчасовій непрацездатності» (у робочих днях) та «Середній розмір денної допомоги по вагітності та пологах» (у календарних днях), визначені за допомогою спеціального програмного забезпечення (шаблона) відповідно до заяви-розрахунку, перевищують показник середньоденної заробітної плати за 2010 рік більш ніж у 1,5 раза, то має бути здійснено позапланову перевірку такого страхувальника.

 

ІНФЛЯЦІЯ В ЛЮТОМУ 2011 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) в лютому 2011 року склав

100,9 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі