Теми статей
Обрати теми

Штатні працівники — підприємці мають право на ПСП

Редакція ОП
Відповідь на запитання

штатні працівники — підприємці мають право на ПСП

 

Тетяна ДОБРОДІЙ, начальник відділу розгляду звернень платників Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПАУ

 

На підприємстві є штатні працівники, які одночасно зареєстровані як фізичні особи — підприємці. Чи мають вони право на застосування податкової соціальної пільги до їх заробітної плати?

(м. Харків)

 

Слід зазначити, що

п.п. 169.2.3 Податкового кодексу України передбачено обмеження на застосування податкової соціальної пільги (далі — ПСП) лише в частині доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Отже, фізичні особи — підприємці, які працюють за трудовим договором та отримують доходи у вигляді заробітної плати, з 01.01.2011 р. набули права на застосування ПСП.

Крім того, ПСП може застосовуватися до заробітної плати незалежно від того, отримує така особа дохід від заняття підприємницькою (або іншою незалежною професійною) діяльністю чи ні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі