Теми статей
Обрати теми

Оформлення вкладиша до трудової книжки

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оформлення вкладиша до трудової книжки

 

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

У трудовій книжці в розділі «Відомості про роботу» не має місця для здійснення чергового запису (всі сторінки заповнені).

Як у такому разі оформити вкладиш до трудової книжки і яка кількість вкладишів може бути?

(м. Павлоград)

 

Відповідно до

п. 3.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58 , у тому разі, коли в трудовій книжці заповнені всі сторінки відповідних розділів, вона доповнюється вкладишем. Вкладиш вшивається у трудову книжку (нового чи раніше встановлених зразків), заповнюється і ведеться за місцем основної роботи працівника в тому самому порядку, що й трудова книжка.

Під час внесення записів до розділів «Відомості про роботу», «Відомості про нагородження», «Відомості про заохочення» у першій графі вкладиша продовжується порядкова нумерація записів, розпочата в трудовій книжці.

Про кожний виданий вкладиш на

першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки зверху ставиться штамп розміром 10х25 мм з написом «Виданий вкладиш» і зазначаються його серія та номер. Так позначається видача кожного наступного вкладиша до трудової книжки.

Звертаємо увагу на те, що вкладиш

без трудової книжки недійсний і трудова книжка працівника може мати будь-яку кількість вкладишів. При цьому всі їх серії і номери повинні бути відображені на титульному аркуші трудової книжки, а всі вкладиші підшиті один за одним.

Щодо вимог до штампа з написом «Виданий вкладиш» Мінпраці в

листі від 09.03.2004 р. № 09-118 роз’яснило, що згідно з Новим тлумачним словником української мови (у 4-х томах, Київ, видавництво «Аконіт», 1998 року, укладачі: В. Яременко, О. Сліпушко) штамп — «…вид печатки, яка має вигляд прямокутника з текстом назви якої-небудь організації із зазначенням адреси, номера або яких-небудь інших відомостей…».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі