Теми статей
Обрати теми

Виплата надбавки за тривалість безперервної роботи фельдшеру в разі переходу на іншу посаду

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виплата надбавки за тривалість безперервної роботи фельдшеру в разі переходу на іншу посаду

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

1. Фельдшер виїзної бригади швидкої медичної допомоги має стаж роботи, що дає йому право на надбавку за тривалість безперервної роботи в розмірі 60 %.

Якщо такий працівник перейде на посаду старшого фельдшера відділення швидкої медичної допомоги або фельдшера з приймання викликів та передачі їх виїзним бригадам швидкої медичної допомоги, чи зберігається за ним ця надбавка?

2. Працівника прийнято на 0,5 одиниці посади диспетчера з приймання викликів та на 0,25 одиниці посади фельдшера виїзної бригади швидкої медичної допомоги. Виплата надбавки за тривалість безперервної роботи здійснюється лише за роботу у виїзній бригаді.

Чи правомірні дії адміністрації у цьому випадку?

(м. Хуст, Закарпатська обл.)

 

1. Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я регулюються

спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці).

Працівники виїзних бригад швидкої медичної допомоги мають право на надбавку за тривалість безперервної роботи, максимальний розмір якої становить 60 % посадового окладу при стажі безперервної роботи понад 7 років (

п.п. 6 п. 4.1 Умов оплати праці). У разі переходу фахівця з базовою та неповною вищою освітою виїзної бригади на посаду головного (старшого) фельдшера станції (підстанції, відділення) або фельдшера (медичної сестри) — диспетчера з приймання викликів та передачі їх виїзним бригадам швидкої медичної допомоги за ними зберігається право на надбавку за тривалість безперервної роботи на цій посаді (п.п. 12 п. 4.1 Умов оплати праці).

Отже, у цьому випадку за фельдшером виїзної бригади швидкої медичної допомоги зберігається надбавка за тривалість безперервної роботи у разі переходу на посаду старшого фельдшера відділення швидкої медичної допомоги або фельдшера (диспетчера) з приймання викликів та передачі їх виїзним бригадам.

2. Так, правомірні, пояснимо чому. Право на надбавку за тривалість безперервної роботи мають лише працівники виїзних бригад швидкої медичної допомоги. Таке право зберігається за працівниками виїзних бригад тільки у випадках, перелічених у

п.п. 12 п. 4.1 Умов оплати праці, а саме: у разі переходу на роботу на посаду головного лікаря станції швидкої медичної допомоги, його заступників, керівників відділень та підстанцій швидкої медичної допомоги, а також на посаду старшого фельдшера відділення швидкої медичної допомоги або фельдшера (диспетчера) з приймання викликів та передачі їх виїзним бригадам.

Диспетчери з приймання викликів такого права не мають, тому якщо працівника прийнято на цю посаду, надбавка за тривалість безперервної роботи йому не виплачується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі