Теми статей
Обрати теми

Сплата роботодавцем внесків на обов'язкове страхування працівників

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Сплата роботодавцем внесків на обов’язкове страхування працівників

 

Чи підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб суми внесків на обов’язкове страхування від нещасних випадків водіїв, що перебувають у трудових відносинах з підприємством, під час виконання ними своїх професійних обов’язків?

 

Згідно з п.п. 165.1.5 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються суми внесків на обов’язкове страхування платника податку відповідно до закону, інших, ніж збір на державне пенсійне страхування або внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Обов’язковим страхуванням є страхування, яке здійснюється на виконання норм законодавчих актів. Так, страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів є обов’язковим згідно з вимогами Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» від 01.07.2004 р. № 1961-IV.

Таким чином, суми внесків на обов’язкове страхування, що сплачуються підприємством за своїх працівників згідно з договором про обов’язкове страхування, не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу працівників.

При цьому у Податковому розрахунку ф. № 1ДФ суми таких внесків відображаються з ознакою доходу «132».

 

За інформацією Єдиної бази податкових знань,

що розміщена на офіційному сайті ДПСУ

www.sta.gov.ua  

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі