Теми статей
Обрати теми

Заповнення листка непрацездатності

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Заповнення листка непрацездатності

 

Ольга КОЛЛЯКОВА, головний спеціаліст Департаменту лікувально-профілактичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України

 

На лицьовому боці листка непрацездатності однією з інформації, яку повинен вказати лікуючий лікар або молодший медичний працівник з медичною освітою закладу охорони здоров’я, є назва і місцезнаходження закладу охорони здоров’я та місце роботи: назва підприємства, установи, організації. Яку саме інформацію (скорочену чи повну) треба вказувати в листку непрацездатності?

(м. Київ)

 

Спільним наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.11.2004 р. за № 1154/10053, затверджено зразок, технічний опис листка непрацездатності та Інструкцію про порядок заповнення листка непрацездатності (далі — Інструкція).

Згідно з п. 3.1 Інструкції при заповненні лицьового боку листка непрацездатності підкреслюється слово «первинний» або «продовження» із зазначенням номера та серії попереднього лікарняного листка у разі його продовження. Чітко вказуються:

назва і місцезнаходження закладу охорони здоров'я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров'я «Для листків непрацездатності»;

— дата видачі листка непрацездатності (цифрою вказується число, після чого літерами — назва місяця, цифрою вказується рік);

— прізвище, ім'я, по батькові непрацездатного (повністю);

— число повних років (цифрами);

— стать підкреслюється;

— місце роботи: назва і місцезнаходження підприємства, установи, організації (повністю) .

Вимоги зазначеної Інструкції є обов’язковими для виконання, тому назва і місцезнаходження закладу охорони здоров’я вказуються повністю. Повна назва і місцезнаходження закладу охорони здоров’я із зазначенням району та області підтверджується штампом та печаткою закладу охорони здоров'я.

Також слід мати на увазі, що згідно з вимогами Інструкції треба вказати не тільки назву підприємства, установи, організації (повністю), на якому працює хворий, а й місцезнаходження підприємства, установи, організації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі