Теми статей
Обрати теми

Оплата праці керівника Центру первинної медико-санітарної допомоги

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці керівника Центру первинної медико-санітарної допомоги

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Як установити посадовий оклад керівнику Центру первинної медико-санітарної допомоги, який має науковий ступінь кандидата медичних наук, якщо чисельність прикріпленого населення складає 35 тис. осіб? На які доплати і надбавки він має право?

(Донецька обл.)

 

Для встановлення посадового окладу керівнику Центру первинної медико-санітарної допомоги (далі — Центр) необхідно визначити групу з оплати праці керівників за п. 6 «Самостійні амбулаторно-поліклінічні заклади, за якими закріплена територія з обслуговування населення» додатка 2 до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519). Виходячи з показника прикріпленого населення (35 тис. осіб), Центр належить до V групи. За таблицею, наведеною у п.п. 2.2.1 Умов № 308/519, V групі відповідає 14-й тарифний розряд за Єдиною тарифною сіткою. Якщо керівник має кваліфікаційну категорію за лікарською спеціальністю, цей оклад підвищується на відповідну суму, встановлену у п.п. 2.4.1 Умов № 308/519.

За наявності наукового ступеня кандидата наук керівнику встановлюється доплата у граничному розмірі 15 відсотків посадового окладу (п. 3.3 Умов № 308/519).

Крім того, відповідно до п.п. 3.1.3 Умов № 308/519 керівникам закладів охорони здоров’я надано право вести у закладах, у штаті яких вони працюють, роботу за спеціальністю в межах їх робочого часу за основною посадою з доплатою у розмірі до 25 відсотків посадового окладу лікаря відповідної спеціальності.

За рішенням управління охорони здоров’я керівнику може бути встановлено надбавку за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків посадового окладу та виплачуватися премія в межах фонду заробітної плати закладу (пп. 4.4 та 5.11 Умов № 308/519).

Усім медичним працівникам установлено надбавку за вислугу років, порядок і розміри виплати якої затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418 у таких розмірах: при стажі роботи до 3 років (включно) — 10 відсотків, від 3 до 5 років — 20 відсотків, понад 5 років — 30 відсотків посадового окладу.

Керівник Центру має право на роботу за сумісництвом, якщо ця робота віднесена до медичної, педагогічної, наукової або творчої діяльності (п. 4 спільного наказу Мінфіну, Мінпраці та Мін’юсту «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 28.06.93 р. № 43).

Робота за сумісництвом передбачає виконання, крім своєї основної роботи, іншої роботи за межами робочого часу за основною посадою.

Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу (п. 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245). Робота за сумісництвом виконується у вільний від основної роботи час за графіком, складеним з урахуванням вимог указаної постанови.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі