Теми статей
Обрати теми

Призупинення навчально-виховного процесу: організація роботи та оплата праці працівників навчальних закладів

Редакція ОП
Коментар

Призупинення навчально-виховного процесу: організація роботи та оплата праці працівників навчальних закладів

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур» від 27.01.2012 р. № 81 (далі — наказ № 81) у ряді територій України прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладах. У зв’язку з надходженням до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України численних запитів від працівників освіти, профспілкового активу щодо порядку організації роботи працівників у цей період та оплати їхньої праці роз’яснюємо таке.

Зазначені питання врегульовано низкою нормативно-правових актів. Так, згідно з наказом № 81 у період призупинення навчально-виховного процесу необхідно організувати проведення навчання з використанням дистанційних (індивідуальних) форм навчання, інтерактивних засобів; забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки безпеки, а також необхідного температурного режиму в навчальних закладах, гуртожитках і установах освіти; вжити заходів щодо дотримання санітарних норм, температурного режиму, безпечного функціонування навчальних закладів.

У п.п. 5.2.1 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011 — 2015 роки (підписана 01.03.2011 р., зареєстрована Міністерством праці та соціальної політики України 06.07.2011 р., реєстраційний № 37) (далі — Галузева угода) зафіксована домовленість сторін цієї Угоди про те, що періоди, впродовж яких у навчальних закладах не здійснюється навчальний процес (освітня діяльність) у зв’язку із санітарно-епідеміологічними, кліматичними та іншими, не залежними від працівників обставинами, є робочим часом педагогічних та інших працівників. У даний час працівники залучаються до навчально-виховної, організаційно-методичної, організаційно-педагогічної робіт відповідно до наказу керівника закладу у порядку, передбаченому колективним договором та правилами внутрішнього розпорядку.

Умови оплати праці працівників освіти в зазначені періоди визначені в Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженій наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, та Галузевій угоді. Згідно з п. 77 цієї Інструкції у випадку, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з не залежних від учителя (викладача) причин (сільгоспроботи, епідемії, несприятливі метеорологічні умови тощо), його оплата здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу.

У п.п. 8.3.3 Галузевої угоди міститься рекомендація керівникам закладів та установ освіти і науки забезпечити оплату праці вчителів (вихователів), у тому числі груп продовженого дня, вихователів дошкільних навчальних закладів, музичних керівників, викладачів у випадках, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з не залежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства. Цим же підпунктом передбачено здійснення оплати простою працівникам, у тому числі непедагогічним, не з їх вини у розмірі середньої заробітної плати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу).

Одночасно слід зазначити, що Галузева угода є нормативним актом соціального партнерства, на підставі якого здійснюється регулювання трудових відносин галузі та соціально-економічних питань стосовно інтересів працівників, осіб, які навчаються, та власників (уповноважених ними органів) (п. 1.2 Галузевої угоди).

Положення Галузевої угоди діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів освіти, науки і осіб, що навчаються, та які перебувають у сфері дії сторін цієї Угоди, і є обов’язковими для включення до колективних договорів, угоди нижчого рівня (п. 1.4 Галузевої угоди).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі