Теми статей
Обрати теми

Визначення посадового окладу педагогічного працівника для розрахунку надбавок та доплат

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Визначення посадового окладу педагогічного працівника для розрахунку надбавок та доплат

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Якщо посадовий оклад педагогічного працівника підвищується у зв’язку з наявним у нього педагогічним званням або за роботу у певному типі навчального закладу, з якого розміру посадового окладу (первинного чи підвищеного) має розраховуватися розмір надбавки за престижність праці?

(м. Ружин, Житомирська обл.)

 

Умови оплати праці педагогічних працівників визначені Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Частиною «А» розд. V цієї Інструкції передбачені умови, за якими працівникам галузі, у тому числі й педагогічним працівникам, здійснюються підвищення посадових окладів.

Пунктом 34 Інструкцїї № 102 передбачено, що підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) утворює новий посадовий оклад (ставку заробітної плати) окремо взятого працівника.

Саме від розміру цього нового посадового окладу (ставки заробітної плати) в подальшому і розраховуються всі інші доплати і надбавки, на які цей працівник має право. Це стосується не лише надбавки за престижність праці педагогічним працівникам, а й всіх інших надбавок, наприклад за вислугу років, за складність і напруженість у роботі та інших, а також усіх доплат: за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування навчальним кабінетом тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі