Теми статей
Обрати теми

Оплата вчителям старших класів за перевірку письмових робіт

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата вчителям старших класів за перевірку письмових робіт

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Як оплачується перевірка письмових робіт учителям старших класів, якщо кількість учнів у класі сільської загальноосвітньої школи 1 — 3 ступенів менше 5 осіб?

(Полтавська обл.)

 

Відповідно до п. 37 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), вчителям 5 — 11 (12) класів загальноосвітніх шкіл провадиться додаткова оплата за перевірку письмових робіт з мов та літератури в розмірі 20 відсотків, математики — 15 відсотків, іноземної мови — 10 відсотків ставки заробітної плати.

Пунктом 38 Інструкції № 102 передбачено, що в 1 — 11 класах (класах-комплектах) шкіл усіх типів і найменувань з кількістю учнів менше 12 осіб оплата за перевірку письмових робіт провадиться у розмірі 50 відсотків відповідних доплат. Такий порядок оплати застосовується і при поділі класів та груп на підгрупи.

Перерахунок розміру доплат за перевірку письмових робіт у зв’язку із зміною кількості учнів протягом навчального року не провадиться.

Додаткова оплата за перевірку письмових робіт учителям провадиться з урахуванням установленої норми навчального навантаження. У випадках, коли вчитель має навантаження з предметів, з яких установлена додаткова оплата за перевірку письмових робіт, більше чи менше 18 годин на тиждень, доплата відповідно збільшується чи зменшується (п. 39 Інструкції № 102).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі