Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадових окладів медпрацівникам протитуберкульозних кабінетів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Підвищення посадових окладів медпрацівникам протитуберкульозних кабінетів

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Який розмір підвищення посадових окладів у зв’язку зі шкідливими умовами праці встановлюється працівникам протитуберкульозних кабінетів та бактеріологічного відділу клініко-діагностичної лабораторії центральної районної лікарні, які проводять діагностичні дослідження хворих на туберкульоз?

(м. Суми)

 

Постановою Кабінету Міністрів України «Про деякі заходи щодо підвищення престижності праці медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз» від 16.02.2011 р. № 123* (далі — постанова № 123) передбачено підвищення посадових окладів та надбавок за тривалість безперервної роботи всім лікарям та фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою, що допущені до медичної діяльності, спеціалізованих закладів охорони здоров’я та їх структурних підрозділів, які здійснюють діагностику туберкульозу і надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну та активну форми туберкульозу.

* Див. «ОП», 2011, № 7, с. 6. — Прим. ред.

На виконання п. 2 постанови № 123 Міністерством охорони здоров’я України спільно з Міністерством соціальної політики України затверджено наказ «Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 19.07.2011 р. № 284/424**.

** Див. «ОП», 2011, № 16, с. 4. — Прим. ред.

Так, згідно з цим наказом медичним працівникам, які надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну форму туберкульозу і найбільше ризикують своїм здоров’ям, встановлено підвищення посадових окладів на 60 % у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці та надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 60 % посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді; медичним працівникам, які надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на активний туберкульоз, встановлено підвищення посадових окладів на 30 % та надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірі до 40 % посадового окладу залежно від стажу роботи.

Ступінь ризику інфікування на туберкульоз установлено Стандартом інфекційного контролю за туберкульозом в лікувально-профілактичних закладах, місцях довгострокового перебування людей та проживання хворих на туберкульоз, затвердженим наказом МОЗ від 18.08.2010 р. № 684 (далі — наказ № 684), зі змінами, затвердженими наказом МОЗ від 12.01.2012 р. № 950. Протитуберкульозні кабінети поліклінік, лікарень та клініко-діагностичні лабораторії віднесено до високого ступеня ризику захворювання на туберкульоз (п. 3.4 наказу № 684).

Крім того, протитуберкульозні кабінети та бактеріологічні відділи є структурними підрозділами амбулаторно-поліклінічних та лікарняних закладів охорони здоров’я, передбачені Переліком спеціалізованих закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, які здійснюють діагностику туберкульозу та надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на туберкульоз, затвердженим наказом МОЗ від 16.07.2009 р. № 514.

З огляду на викладене, лікарям та фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою протитуберкульозних кабінетів та бактеріологічних відділів клініко-діагностичних лабораторій лікарень підвищуються посадові оклади на 60 % та встановлюється надбавка за тривалість безперервної роботи у розмірі до 60 % посадового окладу залежно від стажу роботи в протитуберкульозних закладах (підрозділах).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі