Теми статей
Обрати теми

Заняття учнів у гуртках під час роботи групи продовженого дня: оплата праці педагогічних працівників

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Заняття учнів у гуртках під час роботи групи продовженого дня: оплата праці педагогічних працівників

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

На базі загальноосвітньої школи під час роботи групи продовженого дня проводяться заняття гурткової роботи працівниками Центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ).

Із класу, який має 30 учнів, 15 залишаються в групі продовженого дня, а решта (15 учнів) — йде на заняття гуртка (на 1 — 1,5 години).

Оплата праці провадиться одночасно і вихователю групи продовженого дня і керівнику гуртка. Чи правильно це? Чим необхідно керуватися у такому випадку?

(м. Кривий Ріг)

 

Відповідно до п. 68 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 , оплата праці педагогічних працівників провадиться за тарифікацією, з урахуванням фактичного педагогічного навантаження кожного з педагогічних працівників.

Якщо частина учнів групи продовженого дня займається у гуртках, то оплата праці вихователя не повинна зменшуватись у зв’язку зі зменшенням кількості учнів у групі продовженого дня. Інший педагогічний працівник, який посідає посаду керівника гуртка, також отримує заробітну плату за тарифікацією, виходячи із кількості годин тижневого навантаження. Тому можлива така організація навчально-виховного процесу. Оплата праці має здійснюватись обом педагогічним працівникам, тобто вихователеві та керівнику гуртка за фактично відпрацьований робочий час відповідно до тарифікації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі