Теми статей
Обрати теми

Чи «світить» практичному психологу диспансеру пенсія за вислугу років

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Практичний психолог (освіта — педагогічна) працює у психоневрологічному диспансері вже 25 років. Чи може він піти на пенсію за вислугу років?

Про право медичних працівників на пенсію за вислугу років йдеться у п. «е» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.91 р. № 1788-XII. Конкретний Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджений постановою КМУ від 04.11.93 р. № 909 (ср. ).

У цьому Переліку сказано, що правом на пенсію за вислугу років користуються лікарі і середній медичний персонал (незалежно від найменувань посад), які працюють у закладах охорони здоров’я. Для цього вони повинні мати спеціальний стаж роботи не менше 25 років.

Важливо! Зазначеним Переліком не передбачено посаду практичного психолога, який працює в закладі охорони здоров’я. Отже, такий працівник не має права на пенсію за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі