Теми статей
Обрати теми

Бухгалтери СНІД-центру: що з підвищенням їх окладів за «шкідливість»

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Чи мають право на підвищення посадових окладів (на 60 %) за шкідливі умови праці працівники бухгалтерії СНІД-центру? (запитання з форуму для працівників бюджетної сфери: http://budget.factor.ua)

Умови підвищення посадових окладів працівникам центрів з профілактики та боротьби зі СНІДом
визначені у додатку 4 до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Зауважимо, що у графі першій таблиці 1 цього додатка наведено перелік посад працівників, яким може бути встановлено таке підвищення. При цьому посадові оклади персоналу центрів з профілактики та боротьби зі СНІДом, підвищуються на 60 % за умови виконання робіт з діагностики, лікування і безпосереднього обслуговування хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.

Під поняттям «безпосереднє обслуговування хворих» розуміють роботу, що виконується в умовах контакту медичного та іншого працівника і пацієнта, зокрема — виконання діагностичних і лікувальних процедур, заходів з догляду за хворими, створення відповідного лікувально-оздоровчого режиму тощо (лист МОЗ від 04.12.96 р. № 06/1-4088, лист Мінсоцполітики від 18.10.2013 р. № 917/13/155-13).

Керівник закладу за погодженням з профспілковим комітетом затверджує конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади підвищують на 60 % з урахуванням функціональних обов’язків працівників і обсягу їх роботи у шкідливих та важких умовах праці (п.п. 12 п.п. 2.4.5 Умов № 308 та п. 2 приміток додатка 4 до Умов № 308).

Важливо! Тільки перебування працівників або знаходження їх робочих місць у приміщеннях центру з профілактики та боротьби зі СНІДом не дає підстав для підвищення посадових окладів на 60 %.

Таким чином, посадові оклади працівників бухгалтерії не підвищують на 60 % за шкідливі умови праці, як це передбачено додатком 4 до Умов № 308.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі