Теми статей
Обрати теми

Медсестра суміщає обов’язки дієтсестри: чи допустимо це

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Медсестра працює в поліклінічному відділенні. Чи може вона суміщати посаду медичної сестри з дієтичного харчування у свій робочий час?

Довідником кваліфікаційних характеристик (Випуск 78 «Охорона здоров’я»)* затверджено кваліфікаційні вимоги для сестри медичної: неповна вища освіта (молодший спеціаліст) або базова вища освіта (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина», спеціальністю «Сестринська справа», «Лікувальна справа» або «Акушерська справа» та спеціалізація за профілем роботи.

* Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 78 «Охорона здоров’я»), затверджений наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117. — Прим. ред.

Кваліфікаційні вимоги до сестри медичної з дієтичного харчування такі ж самі з важливою відмінністю у тому, що для зайняття такої посади необхідно мати спеціалізацію за фахом «Дієтотерапія».

Висновок: Для суміщення посади сестри медичної з дієтичного харчування необхідно пройти спеціалізацію за фахом «Дієтотерапія».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі