Теми статей
Обрати теми

Випадки перенесення/подовження щорічної відпустки

У ст. 11 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі – Закон про відпустки) наведені випадки, коли щорічна відпустка підлягає перенесенню або подовженню.

Умовно всі випадки перенесення/подовження щорічної відпустки можна поділити на три групи:

— на вимогу працівника;

— у зв’язку з непередбаченими обставинами;

— з ініціативи роботодавця.

img 1

Зауважте: у випадках 1 і 3, наведених на рисунку, щорічна відпустка має бути обов’язково перенесена на інший період, узгоджений між працівником і роботодавцем.

А ось при настанні непередбачених обставин (випадок 2, наведений на рисунку) можливі варіанти. Так, якщо непередбачені обставини настали до початку щорічної відпустки, її переносять на інший період. Але якщо такі обставини настали під час відпустки, невикористану її частину ( ч. 4 ст. 11 Закону про відпустки) надають після закінчення дії причин, що її перервали (тобто відпустка подовжується), або переносять на інший період.

Що робити з відпусткою через непередбачені обставини, які настали, — переносити її чи подовжувати — роботодавець і працівник погоджують між собою. Самостійно вирішувати питання про перенесення відпустки на інший період або продовження працівник не має права.

Після того як роботодавець і працівник погодять нову дату виходу у відпустку або вирішать її перенести, видають відповідний наказ (розпорядження) і вносять зміни до графіка відпусток.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі