Теми статей
Обрати теми

Підвищення за педзвання «керівник гуртка — методист» і підвищення за керівництво зразковим колективом: визначаємо «підвищений» оклад

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Керівник гуртка зразкового театрального колективу Палацу творчості учнівської молоді має звання «керівник гуртка — методист». Як визначити ставку зарплати такого керівника гуртка, від якої відштовхуються при визначенні інших надбавок і доплат?

Згідно з п. 24 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), керівникам гуртків за педагогічне звання «керівник гуртка — методист» ставки заробітної плати підвищуються на 10 %.

Приміткою 8 п. 10 зазначеної Інструкції передбачено, що керівникам гуртків, секцій, студій та інших форм гурткової роботи за керівництво зразковими колективами ставки заробітної плати підвищуються на 10 %.

Педагогічне звання «керівник гуртка — методист» може присвоюватися педагогічним працівникам, які, зокрема, мають найвищий тарифний розряд та повну вищу освіту (п. 5.2 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930).

Відповідно до додатка 8 до наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557) з 1 вересня 2017 року такому керівнику гуртка розмір ставки заробітної плати встановлюється на рівні 12-го тарифного розряду, якщо органи місцевого самоврядування не прийняли власні рішення про підвищення тарифних розрядів цим працівникам і в більш ранні строки, ніж із 1 вересня 2017 року. Станом на 1 вересня 2017 року розмір ставки керівника гуртка за 12-м тарифним розрядом складає 3392 грн.

У п. 5 наказу № 557 зазначено: у разі якщо працівникам навчальних закладів, установ освіти передбачено підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) за декількома підставами, визначеними умовами оплати праці, то абсолютний розмір кожного підвищення визначається виходячи з розміру посадового окладу (ставки заробітної плати) без урахування іншого підвищення.

Тому з урахуванням зазначених підвищень, новий розмір ставки заробітної плати керівника гуртка зразкового колективу Палацу творчості учнівської молоді, який має педагогічне звання «керівник гуртка — методист», становить 4070,40 грн. (3392,00 + 3392,00 х 10 % + 3392,00 х 10 %).

У випадках, коли працівникам освіти передбачено підвищення ставок і посадових окладів за двома чи більше підставами, утворюються нові ставки (посадові оклади) (п. 34 Інструкції № 102).

Увага! Усі інші види оплати праці, зокрема надбавка за вислугу років, за «престижність» педагогічної праці, доплати, преміювання, допомога на оздоровлення тощо, а також заробітна плата за перевищення нормативного навантаження, такому працівнику визначаються виходячи зі ставки заробітної плати 4070,40 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі