№2/1

Оплата праці, січень, 2019/№ 2/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо квоти робочих місць для осіб передпенсійного віку Лист від 09.11.2018 р. № 21833/0/2-18/53
  • Норматив з працевлаштування осіб з інвалідністю: хто зобов’язаний виконувати Соціальний захист громадян з обмеженими можливостями — важливий напрям соціальної політики держави, для реалізації якого в Україні введено різні заходи. Одним із таких заходів є встановлення для роботодавців нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю. Про те, які роботодавці зобов’язані виконати цей норматив, ми розповімо в цій публікації.
  • Звіт про працевлаштування інвалідів: заповнюємо та подаємо Роботодавці, у яких середньооблікова кількість штатних працівників за 2018 рік досягла 8 і більше осіб, зобов’язані виконати норматив щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Такі роботодавці повинні зареєструватися у Фонді, крім того, їм ще потрібно розрахувати необхідні показники та подати Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів (далі — Звіт). Про це ми й поговоримо у цій публікації.
  • Середньооблікова кількість штатних працівників: як розрахувати Усі «трудозарплатні» звіти містять інформацію про кількість працівників. Але порахувати такий показник простим методом «один, два, три…» не можна. У цій статті ми нагадаємо, як розрахувати показник середньооблікової кількості штатних працівників (СКШП) для заповнення звітів про виконання квот на працевлаштування осіб з інвалідністю та осіб, які мають додаткові трудові гарантії.
  • Річна Інформація за «трудовою» квотою: заповнюємо та подаємо не пізніше 1 лютого Працевлаштування неконкурентоздатних громадян, виконання спеціальної квоти для такої категорії працівників — ці законодавчі вимоги вже давно визначено Законом про зайнятість. І цього року вкотре доведеться відзвітувати про виконання «трудової» квоти, а також уперше подати Інформацію за «передпенсійною» квотою. Про всі тонкощі оформлення та подання цієї звітності ми розповімо у цій статті.
  • Статистична звітність із праці у 2019 році: перелік форм та строки подання «Статистика знає все»*, але для того, щоб ця відома фраза була наповнена реальним змістом, кадровики подають статистичні звіти з праці. Зробити це слід у встановлені строки і належним чином. Наша стаття допоможе вам розставити на календарі кінцеві дати подання статистичних звітів із праці у 2019 році. Крім того, ми підкажемо, як їх скласти і подати.
  • Жінка, яка народила дитину в цивільному шлюбі: чи має право на додаткову відпустку як одинока мати У сучасному світі нікого не здивуєш цивільним шлюбом. Дуже багато пар живуть, не реєструючи відносини. З часом у такій сім’ї з’являються дітки. Тому й виникає запитання: чи вважається жінка, яка проживає в цивільному шлюбі, одинокою матір’ю? Адже юридично ця сім’я не зареєстрована. Давайте з’ясовувати, чи може така матуся піти в додаткову відпустку.
  • Боїшся начальника, колегу: як бути Людські відносини дуже складні… Розуміючи це, автор і став психологом. Щойно в кімнаті з’являються двоє, виникає можливість протистояння, адже в ній уже дві версії реальності. Кожен бачить світ по-своєму. Кожен домагається свого. Кожен трохи, а іноді й сильно впливає на іншого. А буває і так, що дехто, будь то суворий начальник або непривітний колега, навіть лякає. Поряд з ним відчуваєш дуже велике напруження, загрозу власному благополуччю, тривогу. При цьому можуть тремтіти руки, скажено стукати серце або перериватися дихання. Чого саме боїться людина, вона не завжди розуміє, але саме відчуття страху дуже і дуже неприємне. За спостереженнями автора такий соціальний страх доволі поширений, хоча зізнаватися в ньому, звичайно ж, неприємно. Добре, що зізнаватися зараз не дуже-то й доведеться. Просто нехай ця стаття допоможе комусь із вас, шановні читачі, впоратися з власними страхами владних, агресивних, непривітних та інших фігур.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у лютому 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі