Теми статей
Обрати теми

Посада «Спеціаліст-юрисконсульт» у приватній компанії: як виправити

Носіков Олександр, завідувач відділу моніторингу соціальних процесів НДІ праці і зайнятості населення Мінсоцполітики і НАН України, канд. соц. наук
При звільненні працівника приватної компанії, який працював на посаді «Спеціаліст-юрисконсульт», з’ясувалося, що така посада застосовується виключно у сфері державної служби. Як правильно оформити звільнення працівника згідно із вимогами нормативної документації?

Дійсно, посаду «Спеціаліст-юрисконсульт», яка має код КП 2419.3 (угруповання КП «Професіонали державної служби»), повинні займати держслужбовці відповідного профілю діяльності.

Водночас КП містить посаду «Юрисконсульт» із кодом КП 2429 (угруповання КП «Інші професіонали в галузі правознавства»), яка й відповідає профілю роботи з надання юридичних консультацій тощо працівника у приватній компанії.

Звісно, неточний запис у трудовій книжці потрібно виправити. При цьому слід мати на увазі:

УВАГА

«помилку» спочатку було допущено у штатному розписі, тому виправлення вносяться і до нього.

Алгоритм виправлення неточного запису зводиться до такого:

а) видається наказ «Про внесення змін до штатного розпису» (оскільки зміни незначні) із зазначенням дати внесення таких змін;

б) видається наказ про внесення змін до «неправильного» наказу з урахуванням посад, що відповідають КП;

в) уноситься запис до трудової книжки про визнання попереднього запису недійсним і зазначається правильне формулювання посади працівника.

Так, наприклад, у трудовій книжці у розділ «Відомості про прийом на роботу, переведення на іншу роботу та про звільнення (із зазначенням причин і з посиланням на статтю, пункт закону)» після запису № 7

img 1

має з’явитися такий запис № 8:

img 2

Після цього належним чином оформлюється звільнення працівника з посади юрисконсульта.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі