Теми статей
Обрати теми

Інформуємо про масове скорочення

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Продовжуємо вивчати тему скорочення чисельності/штату працівників*. Пропонуємо вам поговорити про звітність, яка пов’язана з таким скороченням, а саме про форму № 4-ПН. У яких випадках потрібно подавати таку форму? Які строки її подання? Чи є відповідальність за неподання? І найголовніше — як заповнити форму № 4-ПН? Відповіді на ці запитання — у статті.

* Процедуру скорочення чисельності/штату працівників див. у статті «Скорочення чисельності та штату» цього номера.

Розпочнемо з нормативки. Обов’язок роботодавця інформувати про масове звільнення передбачений п. 4 ч. 3 ст. 50 Закону про зайнятість** та ч. 3 ст. 492 КЗпП. Форма інформування (форма № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці») та порядок її подання (Порядок № 317) затверджені наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 р. № 317.

** Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI.

Хто подає?

Одразу поспішаємо заспокоїти: форму № 4-ПН подають не в усіх випадках звільнення працівників у зв’язку зі скороченням чисельності або штату.

Необхідність її подання виникає, лише коли планується масове вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, у тому числі у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства незалежно від форми власності, виду діяльності і господарювання.

Увага!

Форму № 4-ПН подають юрособи, коли планують масово звільняти працівників на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП і при ліквідації підприємства, незалежно від кількості працівників, які звільняються.

А ось ФОП, на наш погляд, морочитися з такою формою не потрібно. Адже вони не згадуються в Порядку № 317. Що ж слід розуміти під масовим вивільненням (звільненням) працівників для цілей Закону про зайнятість? У ч. 1 ст. 48 цього Закону сказано, що масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юридичної особи) є одноразове або протягом:

1) одного місяця:

• звільнення 10 і більше працівників на підприємстві з чисельністю від 20 до 100 працівників;

• звільнення 10 % і більше працівників на підприємстві з чисельністю від 101 до 300 працівників;

2) трьох місяців — вивільнення 20 % і більше працівників на підприємстві незалежно від чисельності працівників.

Наведемо приклади того, як працюють ці критерії.

Приклад 1. На підприємстві станом на 1 травня 2020 року працює 50 осіб.

У липні 2020 року планується у зв’язку зі скороченням штату звільнити 8 працівників на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП (одноразове звільнення).

У цьому випадку звіт за формою № 4-ПН подавати не потрібно. Для підприємства з чисельністю від 20 до 100 працівників масовим вивільненням з ініціативи роботодавця є одноразове або протягом одного місяця вивільнення 10 і більше працівників. Проте в описаній у прикладі ситуації скорочують лише 8.

Приклад 2. На підприємстві станом на 1 червня 2020 року працює 164 особи. У серпні цього ж року планується скорочення 49 працівників.

У цьому випадку вивільнення працівників відповідає критеріям масового, бо становить більше 10 % (49 : (164 : 100) = 29,8 %). Отже, форму № 4-ПН подавати потрібно.

Тепер обговоримо, куди та коли її потрібно подавати.

Куди та коли?

Заповнену форму звіту подають до територіального органу Держслужби зайнятості за місцем реєстрації суб’єкта господарювання як платника ЄСВ (п. 4 ч. 3 ст. 50 Закону про зайнятість, п. 3 Порядку № 317).

Важливо!

Подати звіт потрібно не пізніше ніж за 2 місяці до масового звільнення працівників.

Закінчується 2-місячний строк у відповідне число останнього місяця строку (див. ст. 2411 КЗпП).

Якщо вивільнення відбувається не в один день, а поетапно, то 2-місячний строк слід прив’язувати до найбільш ранньої дати початку масового вивільнення працівників. У такому разі можна подати декілька форм — для кожної порції працівників, які звільняються, або одну — зазначивши всіх одразу.

Приклад 3. На підприємстві, на якому працює 40 осіб, планується звільнити на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП працівників у такій черговості: 20.07.2020 р. — 9 осіб; 03.08.2020 р. — 5 осіб (всього 14 осіб).

У цьому випадку йдеться про масове вивільнення працівників протягом трьох місяців. Оскільки дата першого звільнення — 20.07.2020 р. і щоб не робити подвійну роботу, рекомендуємо подати одну форму № 4-ПН не пізніше за 20.05.2020 р. Приклад заповнення форми для цього прикладу розглянемо в наступному розділі.

Правила заповнення

Правила заповнення граф форми № 4-ПН описані в Порядку № 317. Озвучимо їх.

У дотабличній частині звіту наводимо відомості про роботодавця (ЄДРПОУ, найменування, місцезнаходження).

У табличній частині зазначаємо:

• у графі А — порядковий номер запису.

Зверніть увагу: відомості про кількість запланованих до вивільнення працівників, у яких дані про найменування професії (посади) (графа 1), дата наказу про попередження про вивільнення працівників (графа 3) і дата запланованого вивільнення (граф 4) повністю збігаються, наводять під одним порядковим номером;

• у графі 1 — найменування професії (посади) відповідно до чинного Класифікатора професій ДК 003:2010 від 01.11.2010 р. (п. 6 Порядку № 317);

• у графі 2 — кількість осіб, яких передбачається звільнити.

Увага!

До форми включаємо як основних працівників, так і сумісників.

І хоча мета форми № 4-ПН полягає в тому, щоб інформувати службу зайнятості про кількість людей, яких через 2 місяці знадобиться працевлаштовувати, а за сумісниками цього робити не потрібно буде, проте Закон про зайнятість і Порядок № 317 не передбачають виключати їх із форми.

Можна листом повідомити територіальний орган служби зайнятості про те, що вивільняються (скорочуються) працівники-сумісники. Це допоможе службі зайнятості надалі направити зусилля на пошуки роботи тільки для тих осіб, які потребують працевлаштування;

• у графі 3 — вкажіть дату складання наказу, яким конкретні працівники були попереджені про звільнення на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП;

• у графі 4 — дата запланованого вивільнення працівників.

Наведемо фрагмент заповненої табличної частини форми № 4-ПН на підставі даних прикладу 3.

img 1

Фрагмент форми № 4-ПН

Зауважимо, що в Порядку № 317 нічого не сказано про способи подання звітності. Водночас подавати її можна в електронному вигляді (в Електронному кабінеті роботодавця на сайті Держслужби зайнятості (dcz.gov.ua)). Можна скористатися традиційним способом, подавши форму особисто. І лише у виняткових випадках радимо користуватися поштовим відправленням (рекомендованим листом із повідомленням про вручення). Цей спосіб ризикований. Адже за несвоєчасне подання форми № 4-ПН можна отримати штраф…

Ризики та відповідальність

Про роботодавців, які подали форму № 4-ПН, центри зайнятості інформують Держпраці протягом 10 робочих днів з дати отримання такої форми.

Але не подавати форму, щоб не потрапити у поле зору Держпраці, теж не варіант.

Зауважте! За неподання або подання з порушенням установленого порядку звітності за формою № 4-ПН передбачена фінансова відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 4 мінімальних зарплат (ч. 6 ст. 53 Закону про зайнятість).

У 2020 році розмір штрафу за неподання форми № 4-ПН, подання з порушенням встановленого порядку — 18 892 грн (4723 грн х 4).

Штраф накладають уповноважені особи Держпраці відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2013 р. № 509.

Висновки

• Форму № 4-ПН роботодавці подають за 2 місяці до масового звільнення працівників.

• За неподання (несвоєчасне подання) форми № 4-ПН роботодавцю загрожує штраф.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі