Теми статей
Обрати теми

Поїхала у відрядження… і залишилася у відпустці

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Працівниця їде у закордонне відрядження. Приймаюча сторона оплачує проїзд та проживання. Чи може працівниця залишитись у країні відрядження у відпустці? Як у такому разі бути із добовими?

Закордонне відрядження може бути ковтком свіжого повітря у непростий воєнний час. Тож якщо працівниця не має проблем із перетином кордону і має зароблені дні щорічної основної відпустки, то є велика спокуса залишитись там і трошки відпочити. Законодавство не забороняє це робити.

Тим паче, що приймаюча сторона оплачує проїзд та проживання працівниці у відрядженні. Це, безумовно, тішить і знімає питання із підтверджуючими документами для відшкодування витрат. Але є ще добові. Вони ляжуть на плечі роботодавця.

Розміри добових для закордонних відряджень затверджені постановою КМУ від 02.02.2011 № 98. Але обов’язкові вони лише для бюджетних підприємств, установ і організацій. Інші роботодавці можуть установлювати власні норми добових.

Але пам’ятайте: добові на закордонні відрядження не оподатковуються ПДФО і ВЗ у межах 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним курсом НБУ (п.п. 170.9.1 ПКУ). Сума перевищення потрапить до оподатковуваного доходу, і, відповідно, слід буде утримати ПДФО та ВЗ. Ба більше, при розрахунку ПДФО слід буде застосувати «натуральний коефіцієнт» згідно з п. 164.5 і п.п. 170.9.1 ПКУ).

Із добовими є нюанси в частині визначення і оподаткування. Це залежить від правил в’їзду до країни відрядження (п.п. 170.9.1 ПКУ).

Сума добових у разі відрядження до країни, для в’їзду на територію якої:

не потрібна віза (дозвіл на в’їзд), визначається згідно із наказом про відрядження та відповідними первинними документами;

необхідна віза (дозвіл на в’їзд) — згідно з наказом про відрядження за наявності документальних доказів перебування особи у відрядженні (відміток прикордонних служб про перетин кордону, проїзних документів, рахунків на проживання та/або будь-яких інших документів, що підтверджують фактичне перебування особи у відрядженні).

Перелік країн і режими в’їзду (візовий/безвізовий) до них громадян України наведено на сайті Міністерства закордонних справ України*.

* mfa.gov.ua/podorozhnim/krayini-svitu-poperedzhennya-ta-poradi-rezhim-vyizdu.

Звертаємо увагу: на сьогодні навіть при службових поїздках у візові країни відмітки про перетин кордону в закордонному паспорті не обов’язкові. Зрозуміло, за умови, що є інші документи, які підтверджують факт перебування працівника за кордоном (транспортні квитки, рахунки готелів і т. д.).

Якщо ж документів немає, то відмітки у паспорті стануть рятівним кругом.

Хочемо підкреслити, що головним документом для підтвердження розміру добових є наказ про направлення працівниці у відрядження. У ньому мають бути чітко вказані строки відрядження, за якими визначають суму добових.

Також вам знадобляться первинні документи, що підтверджують факт перебування працівника в місці відрядження, а саме: транспортні квитки, рахунки, отримані з готелів (мотелів) або від інших осіб, які надають послуги з розміщення і проживання працівника, що відряджається, і т. п. До речі, навіть якщо проїзд оплачує приймаюча сторона, то у працівниці мають бути посадкові талони або квитки на транспорт, яким вона добралась до країни відрядження і назад. Їх як раз і можна використати як підтвердження.

Проте може виникнути проблема із авансовим звітом. Адже для його подання встановлено граничні строки (п.п. 170.9.3 ПКУ):

до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем прибуття до місця постійної роботи, — якщо аванс перерахували на особисту платіжну картку або видали готівкою;

до закінчення 3-го банківського дня після завершення відрядження — якщо працівниця витрачала готівку, зняту з корпоративної платіжної картки;

протягом 10 банківських днів після завершення відрядження (до 20 банківських днів — за наявності поважних причин) — якщо працівниця розплачувалася корпоративною платіжною карткою (безготівкові розрахунки).

Як же працівниці вчасно відзвітувати? Ідеальний варіант: вона встигне відпочити, повернутись до місця роботи і відзвітувати у встановлені строки. Наприклад, якщо йдеться про розрахунки корпоративною платіжною карткою, то це досить реально. Якщо ні, то можна скористатись службами доставки, приватними перевізниками. Головне — мати чистий бланк авансового звіту. Його можна завантажити з Інтернету, роздрукувати та заповнити.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі