Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо присвоєння чергового рангу старості

Мацокін Андрій, головний редактор всеукраїнського видання «Держслужбовець» і спецвипуску «Юридичні практики»
Колишній сільський голова відпрацював на посаді старости 2 роки. Чи можна йому присвоїти черговий ранг?

Відповідно до Закону України від 07.06.2001 № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування» (далі — Закон № 2493) при прийнятті на службу до органів місцевого самоврядування присвоюються ранги у межах відповідної категорії посад.

Посада старости віднесена до шостої категорії і тому, відповідно до ст. 15 Закону № 2493, особам, які займають посади, віднесені до 6 категорії, може бути присвоєно 13, 12 і 11 ранг. Ранги присвоюються відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи одночасно з обранням (прийняттям) на службу в органи місцевого самоврядування або обранням (призначенням) на вищу посаду.

У запитанні міститься певний «службовий нюанс». Колишній голова (нині — старости), однозначно вже мав присвоєний у межах четвертої категорії ранг (тобто 9, 8 або 7 ранг).

При переході на посаду старости цей ранг, згідно з нормами ст. 15 Закону № 2493 мав бути збережений.

Черговий ранг посадовій особі місцевого самоврядування присвоюється за умови, якщо зазначена особа успішно відпрацювала на займаній посаді не менш як 2 роки (ч. 7 ст. 15 Закону № 2493). Крім цього, за виконання особливо відповідальних завдань посадовій особі місцевого самоврядування може бути присвоєно черговий ранг достроково у межах відповідної категорії посад. За сумлінну працю при виході на пенсію посадовій особі місцевого самоврядування може бути присвоєно черговий ранг поза межами відповідної категорії посад.

Тож, з урахуванням наведеного, можна сказати: колишньому сільському голові на посаді старости не може бути присвоєно черговий ранг, оскільки раніше присвоєний ранг знаходиться поза межами категорії, до якої віднесено посаду старости.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі