Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Яким нормативним документом чи інструкцією передбачено порядок отримання погоджень з підрозділами Національної поліції на проведення робіт на вулицях та/або автомобільних дорогах? На кого покладено обов’язок щодо отримання такого погодження: власника приміщення чи виконавця відповідних робіт?

Яким нормативним документом чи інструкцією передбачено порядок отримання погоджень з підрозділами Національної поліції на проведення робіт на вулицях та/або автомобільних дорогах? На кого покладено обов’язок щодо отримання такого погодження: на власника приміщення чи виконавця відповідних робіт?

Відповідь було надано у листі Департаменту патрульної поліції Національної поліції України від 19.01.2022 № 57зі/41/27/02-2022.

Отже...

У Департаменті патрульної поліції (далі — ДПП) розглянуто запит на отримання публічної інформації про роз’яснення порядку погодження проєктів i схем організації дорожнього pyxy (далі — ОДР) на період проведення дорожніх робіт з підрозділами Національної поліції та з інших питань.

У статті 523 Закону України «Про дорожній pyx» (далі — Закон) визначено, що до повноважень Національної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього pyxy належать погодження відповідно до вимог цього Закону, інших законодавчих актів проєктів на будівництво, реконструкцію i ремонт автомобільних доріг, залізничних переїздів, комплексів дорожнього сервісу та інших споруд у межах відведення автомобільних доріг a6o червоних ліній міських вулиць i доріг, а також погодження поданих у встановленому порядку пропозицій стосовно обладнання засобами організації дорожнього pyxy місць виконання дорожніх робіт, проєктів та схем ОДР.

Згідно зі статтею 26 Закону під час виконання робіт у смузі відведення автомобільної дороги, вулиці та залізничного переїзду, якщо це загрожує безпечному чи безперебійному pyxy транспорту i пішоходів, організації, що відповідають за утримання автомобільної дороги, вулиці та залізничного переїзду, можуть закрити чи обмежити pyx на основі погодженого з Національною поліцією ордера, який видається відповідним дорожнім органом, а в містах — службою місцевого державного органу виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до пункту 5.5 ДСТУ 8752:2017 «Безпека дорожнього pyxy. Проєкт організації дорожнього pyxy. Правила розроблення, побудови, оформлення. Вимоги до змісту» проєкт (схема) ОДР підлягає погодженню з уповноваженим підрозділом Національної попіції Украіни та затвердженню в установленому порядку. Лист на погодження подає організація-розробник.

На цей час уповноваженим підрозділом Національної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього pyxy є ДПП. Виконання ним погоджувальних функцій у сфері забезпечення безпеки дорожнього pyxy передбачено Положенням про Департамент патрульної поліції, затвердженим наказом Національної поліції України від 06 листопада 2015 року № 73 (зі змінами).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі