Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про оплату праці на території України, яка захоплена агресором під час збройної агресії проти України

Чи може староста продовжувати працювати, якщо перебуває на території України, яка захоплена агресором під час збройної агресії проти України, та як здійснювати оплату?

Так, може. Якщо відповідний орган місцевого самоврядування працює і староста продовжує виконувати службові обов’язки, час роботи обліковується шляхом проставлення в табелі позначки «Р».

Оплата праці здійснюється в повному обсязі відповідно до норм постанови КМУ від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» та законодавства про службу в органах місцевого самоврядування.

ОМС може прийняти рішення про оголошення простою в разі перебування старости в полоні або утримання його як заручника.

У разі оголошення простою час роботи обліковується шляхом проставлення в табелі позначки «П».

Оплата праці на період оголошення простою здійснюється з урахуванням статті 113 Кодексу законів про працю України та відповідно до постанови КМУ від 07.03.2022 № 221 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану». Норми цієї постанови надають можливість керівнику самостійно визначати розмір оплати часу простою, але не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові посадового окладу.

Із приводу цього варто подивитися на інформацію, викладену у спільному роз’ясненні Міністерства економіки України та Національного агентства з питань державної служби від 10.03.2022 № 4706-06/9551-03 «Щодо оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану».

У разі якщо староста тривалий час не виходить на зв’язок, то його робочий час може обліковуватися шляхом проставлення у табелі позначки «НЗ».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі