Теми статей
Обрати теми

Для використання в роботі: встановлення вузла обліку природного газу

За інформацією сайту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 24.10.2022

За сприяння Уповноваженого мешканцям будинку в м. Кривий Ріг проводиться безкоштовна заміна загальнобудинкового вузла обліку природного газу.

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у вересні 2022 року звернулися мешканці будинку № 1 по вул. Телевізійна, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, щодо порушення їхніх прав як споживачів комунальної послуги з постачання природного газу.

Проблема полягала в тому, що встановлений у будинку заявників загальнобудинковий вузол обліку природного газу, який було прийнято в експлуатацію 01.04.2017, із жовтня 2021 року визнано непридатним для подальшої експлуатації. Майже рік відповідними службами не вживались заходи щодо його заміни.

Відсутність загальнобудинкового вузла обліку природного газу впливає на вартість відповідної послуги для споживачів.

Особливості встановлення лічильників газу споживачам визначаються Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

Відповідно до частини другої статті 3 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо перегляду термінів установлення споживачам лічильників природного газу» побутові споживачі (населення) можуть самостійно забезпечити встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними оплачуються за природний газ суб’єкту господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території.

Уповноваженим установлено, що витрати на встановлення будинкового вузла обліку за адресою заявників передбачені Планом розвитку газорозподільної системи на 2016 — 2025 роки, який затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг від 31.03.2016 № 547.

За ініціативою Уповноваженого було направлено запит до виконавця послуги з постачання природного газу, який поінформував про прийняття рішення щодо проведення заміни загальнобудинкового вузла обліку природного газу за адресою заявників за рахунок коштів відповідно до Плану розвитку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі