Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Зміни до картки зі зразками підпису за наявності в підприємця печатки

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Зміни до картки зі зразками підпису за наявності в підприємця печатки

 

ЗАПИТАННЯ. Фізичною особою — підприємцем раніше здійснювалася діяльність без печатки. У той період нею було відкрито поточний рахунок у банку. Зараз вона працює з печаткою. Чи потрібно в цьому разі вносити зміни до картки зі зразками підпису?

 

ВІДПОВІДЬ. При відкритті підприємцем поточного рахунка в банку оформляється картка зі зразками підпису підприємця (додаток 4 до Інструкції № 492 документ 1). При цьому відбиток печатки підприємця проставляється тільки за її наявності і банком не вимагається.

Про дії підприємця в разі, якщо спочатку у нього печатки не було і вона з’явилася лише згодом, коли рахунок було відкрито, в Інструкції № 492 не йдеться.

Водночас очевидно, що коли фізична особа — підприємець збирається засвідчувати печаткою свій підпис на господарських, платіжних та інших документах, то їй потрібно звернутися до банку для внесення коректив до картки. Річ у тім, що для банку, в якому відкрито рахунок, важлива відповідність реквізитів, що містяться в картці та проставляються в платіжних документах підприємця. Тобто, якщо в картці не буде зразка печатки, платіжку з нею навряд чи приймуть.

Водночас якщо в ході діяльності підприємцю не потрібно засвідчувати печаткою банківські документи, то додавати її відбиток до картки не знадобиться.


Розшифровка нормативних посилань (документ)

1

Інструкція про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затверджена постановою Правління НБУ від 12.11.2003 р. № 492.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі