Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Підприємець придбав пилосос для прибирання офісу: чи є право на податковий кредит щодо ПДВ?

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Підприємець придбав пилосос для прибирання офісу: чи є право на податковий кредит щодо ПДВ?

 

ЗАПИТАННЯ. Підприємець на єдиному податку — платник ПДВ займається наданням послуг, придбав пилосос для прибирання офісу (у офісі — килимове покриття). Чи є право на податковий кредит щодо ПДВ, сплачений у вартості придбаного пилососа?

 

ВІДПОВІДЬ. Якщо, купуючи пилосос, продавець виписав підприємцю податкову накладну, суму ПДВ, сплачену у зв’язку з його придбанням, можна включити до податкового кредиту на підставі підпункту 7.4.1 Закону про ПДВ документ 1. У цьому випадку пилосос, придбаний для прибирання офісу, розглядається як основний засіб (або коли його вартість менше 1000 грн., як малоцінний необоротний актив), що використовується для цілей господарської діяльності з надання послуг (для підтримання приміщення в належному санітарному стані).

До складу податкового кредиту ПДВ «пилососа» можна включити в повній сумі відразу після придбання пилососа, незалежно від того, коли він фактично почне використовуватися в підприємницькій діяльності.


Розшифровка нормативних посилань (документ)

1 Закон України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі