Теми статей
Обрати теми

Поштова скринька. Виплата заробітної плати із коштів, що надійшли у вигляді виручки та зняті з банківського рахунка на інші цілі

Редакція ВД
Відповідь на запитання

Виплата заробітної плати із коштів, що надійшли у вигляді виручки та зняті з банківського рахунка на інші цілі

 

ЗАПИТАННЯ. Підприємець отримав виручку на поточний рахунок, чи може він знімати гроші з цього рахунка на різні цілі (як власний дохід), а потім частину суми готівки спрямовувати на виплату заробітної плати працівникам?

 

ВІДПОВІДЬ. У цій ситуації підприємець зняв з поточного рахунка кошти, що надійшли у вигляді виручки, для одних потреб, але потім вирішив змінити їх цільове використання та видати з них заробітну плату.

У цьому випадку, незважаючи на «неправильне» використання коштів, підприємець нічого не порушив, оскільки сьогодні відсутня вимога використовувати готівкові кошти, отримані з банківського рахунка за грошовим чеком, виключно за цільовим призначенням. Тому ці кошти беззаперечно може бути спрямовано на заробітну плату працівникам (з каси підприємця).

При цьому суми утримань і нарахувань податків, страхових внесків до соціальних фондів, пов’язаних з виплатою зарплати, слід сплатити у строки, передбачені для виплати заробітної плати з готівкової виручки (детальніше див. «ВД», 2009, № 4, с. 9).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі