Теми статей
Обрати теми

Юридична підтримка. Примірна форма договору оренди нерухомості та договору оренди рухомого майна

Редакція ВД
Довідкова інформація

Договори оренди

 

На численні прохання читачів наводимо зразки договорів оренди. Перший договір складається при оренді нерухомості, другий використовується при оренді будь-якого рухомого майна. Зауважимо, що зразки договорів є орієнтовними, тобто підприємець може на власний розсуд унести до договору нові пункти, змінити в ньому існуючі або виключити непотрібні пункти.

Нагадуємо, що:

договір оренди автомобіля, укладений з фізичною особою — громадянином, обов’язково підлягає нотаріальному посвідченню (стаття 799 ЦКУ). Якщо ж договір укладено з підприємцем, нотаріальне посвідчення, найімовірніше, є необов’язковим. Принаймні так вважає ВГСУ (постанова ВГСУ від 14.09.2006 р. у справі № 41/102). Зразок договору оренди автомобіля у фізичної особи — непідприємця див. у «ВД», 2008, № 3, с. 23. При укладанні цього ж договору з підприємцем потрібно буде внести незначні корективи до шапки зразка договору. Зокрема, указати таке: «П. І. Б. підприємця-орендодавця, який діє на підставі свідоцтва про держреєстрацію № (номер) від (дата)»;

договір оренди нерухомості, укладений на строк 3 роки і більше, підлягає нотаріальному посвідченню і державній реєстрації (статті 793 — 794 ЦКУ). Щоб уникнути такого обов’язку, можна або укладати договори щороку, або укласти договір один раз строком, наприклад на 1 рік, а потім щороку продовжувати строк його дії шляхом підписання додаткових угод.

 

img 1
img 2
img 3
img 4

 

img 5
img 6

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі