Теми статей
Обрати теми

Звітність за формою № Д6 для підприємців, які здійснюють доплату ЄСВ

Редакція ВД
Стаття

Звітність за формою № Д6 для підприємців, які здійснюють доплату ЄСВ

 

Як зазначалося в попередній статті (див. «ВД», 2013, № 1, с. 32), у підприємців-загальносистемників може виникнути необхідність здійснити доплату до Пенсійного фонду України (далі — ПФУ) до мінімального розміру. У такому разі підприємець повинен, крім звіту за формою № Д5, скласти звіт за формою № Д6. Щоб полегшити долю підприємців, які здійснюють таку доплату ЄСВ, у цій статті розповімо про особливості заповнення та подання звіту за формою № Д6.

Катерина СКРИПКІНА, консультант газети «Власне Діло»

 

Документи статті

Закон про пенсійне страхування — Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV.

Закон про ЄСВ — Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Закон про Держбюджет на 2012 рік — Закон України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» від 22.12.2011 р. № 4282-VI.

Постанова № 22-2 — Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений постановою правління ПФУ від 08.10.2010 р. № 22-2.

Постанова № 24-1 — Зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління ПФУ від 08 жовтня 2010 року № 22-2, затверджені постановою правління ПФУ від 10.12.2012 р. № 24-1.

Інструкція № 21-5 — Інструкція про порядок нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р. № 21-5.

 

Звіт за формою № Д6: випадки подання та відповідальність

Форму звіту про суми єдиного внеску, передбачені договором про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, які підлягають сплаті, і суми доплати до органів ПФУ затверджено додатком 6 до Порядку № 22-2 (далі — звіт за формою № Д6). Зверніть увагу: за підсумками 2012 року цей звіт необхідно подати за новою формою, яку затверджено постановою № 24-1.

Звіт за формою № Д6 зобов’язані подавати, зокрема, підприємці, які на підставі пункту 3 статті 24 Закону про пенсійне страхування здійснюють доплату до суми страхових внесків для того, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не менша мінімального страхового внеску.

Відразу зазначимо, що у підприємців-єдиноподатників необхідність доплати ЄСВ та подання звіту за формою № Д6 не виникне. Річ у тім, що підприємці, які працювали у 2012 році на єдиному податку, повинні були щомісяця сплачувати ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний страховий внесок (пункт 3.4 Інструкції № 21-5).

Необхідність у здійсненні доплати з ЄСВ і відповідно в поданні звіту за формою № Д6 може виникнути у підприємців, які працювали у 2012 році на загальній системі оподаткування, у таких випадках:

1) середньомісячний чистий дохід (місячний чистий дохід, зазначений у звіті за формою № Д5) хоча б в одному з місяців 2012 року менший мінімальної заробітної плати, установленої у відповідному місяці;

2) після подання звіту за формою № Д5 за результатами податкової перевірки збільшено чистий дохід за минулий рік і, як наслідок, донараховано ПДФО.

Тепер розглянемо детальніше кожну ситуацію.

1. Насамперед підприємець-загальносистемник складає звіт за формою № Д5, де він розподіляє за місяцями звітного року чистий річний дохід одним із способів, описаних у попередній статті (див. «ВД», 2013, № 1, с. 32). Якщо виявиться, що середньомісячний чистий дохід (місячний чистий дохід, зазначений у звіті за формою № Д5) хоча б в одному з місяців 2012 року менше мінімальної заробітної плати, установленої у відповідному місяці, то потрібно буде здійснити доплату з ЄСВ. Сума доплати визначається як сума різниці між мінзарплатою та сумою середньомісячного чистого доходу, помножена на 34,7 %. Зверніть увагу: місяці, в яких загальносистемник не отримав дохід або поніс збитки, не враховуються при розрахунку доплати з ЄСВ.

Зазначимо, що з положень Інструкції № 21-5 випливає, що підприємець не зобов’язаний самостійно донараховувати ЄСВ. Він повинен:

— розрахувати суму ЄСВ за даними звіту за формою № Д5;

— відняти від неї авансові платежі з ЄСВ, уже перераховані до ПФУ протягом року;

— суму, що залишилася, перерахувати до ПФУ або отримати з ПФУ (якщо авансові платежі виявилися більше ЄСВ, нарахованого до сплати).

Суму доплати з ЄСВ, яку підприємець повинен додатково сплатити у зв’язку з тим, що за окремі (усі) місяці звітного року його середньомісячний чистий дохід (місячний чистий дохід, зазначений у звіті за формою № Д5) був менше мінзарплати, визначають працівники ПФУ на підставі звіту за формою № Д5 (підпункт 4.5.2 Інструкції № 21-5). Розрахунок суми доплати пенсійники надсилають у повідомленні за формою додатка 1 до Інструкції № 21-5. Таке повідомлення є підставою для здійснення доплати та подання звіту за формою № Д6. У цьому випадку підприємець повинен заповнити таблицю 3 звіту за формою № Д6.

Якщо ж підприємець самостійно донарахував і сплатив доплату з ЄСВ, то, на нашу думку, він повинен заповнити таблицю 2 звіту за формою № Д6.

2. Ще один випадок, коли підприємець-загальносистемник буде вимушений доплачувати ЄСВ, — після того, як підприємець подав до ПФУ звіт за формою № Д5 (а за необхідності — і звіт за формою № Д6) і повністю розрахувався з ПФУ за минулий рік, до нього прийшли податківці з перевіркою. Причому в результаті такої перевірки підприємцю збільшили чистий дохід за минулий рік. Як наслідок — підприємцю доведеться доплатити не лише ПДФО, а й ЄСВ (підпункт 4.5.1 Інструкції № 21-5). У новій формі звіту за формою № Д6 для відображення такої доплати з ЄСВ передбачено таблицю 4.

За неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою звіту за формою № Д6 підприємцю загрожує штраф у розмірі 170 грн. (пункт 4 частини 11 статті 25 Закону про ЄСВ).

 

Строки подання звіту за формою № Д6 і здійснення доплати

Підприємці, які подають звіт за формою № Д6, зобов’язані надати його ПФУ протягом одного календарного місяця після здійснення доплати.

Якщо останній день строку подання звіту за формою № Д6 припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, то останнім днем подання звіту вважається перший після нього робочий день (пункт 2.15 Порядку № 22-2).

Доплата має бути проведена протягом 10 робочих днів з дня отримання вимоги про сплату боргу (підпункт «а» пункту 6.3, пункт 6.5 Інструкції № 21-5).

 

Способи подання звіту

Звіт за формою № Д6 подається особисто підприємцем або відповідальною особою підприємця до територіального відділення ПФУ за місцем обліку (тобто за місцем проживання підприємця). При цьому подати звіт можна одним із способів, передбачених пунктом 2.1 Порядку № 22-2:

1) на паперових носіях (без електронної копії) — прийнятний лише для підприємців, в яких кількість застрахованих осіб (найманих працівників і підрядників) не перевищує 5 (у тому числі жодного);

2) в електронному вигляді (якщо кількість найманих працівників і підрядників у підприємця 6 і більше осіб):

— або без ЕЦП, однак разом з паперовою копією звіту;

— або з ЕЦП без паперової копії.

 

Правила та рекомендації щодо заповнення звіту

Електронна версія звіту за формою № Д6 формується підприємцем за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, актуальні версії якого безоплатно надаються в органі ПФУ за місцем узяття на облік і розміщені на офіційному сайті ПФУ (http://www.pfu.gov.ua).

Паперовий звіт подається українською мовою:

— у друкованому вигляді

або

заповнюється друкованими літерами без помарок і виправлень кульковою ручкою з синіми або чорними чорнилами.

При заповненні звіту слід дотримуватись тих самих правил, що й при заповненні звіту за формою № Д5 (див. «ВД», 2013, № 1, с. 34).

Підприємець повинен подати звіт у повному обсязі. Якщо не буде сформовано хоча б однієї з необхідних таблиць або порушено правила заповнення, його просто не приймуть.

Звіт за формою № Д6 складається з титульної сторінки та чотирьох таблиць. Однак здебільшого підприємцю доведеться заповнити в ньому всього лише одну, потрібну йому таблицю (див. табл. 1).

 

Таблиця 1

Структура звіту за формою № Д6

Страхувальник

Таблиця зі звіту за формою № Д6

Примітка

Особи, які досягли 16-річного віку та не належать до кола осіб, що підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють на території України, громадяни України, які постійно проживають або працюють за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано ВРУ, і уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, і члени фермерського господарства, особистого селянського господарства, які уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування

Таблиця 1 «Відомості про суми добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті»

Підприємці цю таблицю не заповнюють

Підприємці, які доплачують ЄСВ до мінімального розміру самостійно (не чекаючи повідомлення від органу ПФУ)

Таблиця 2 «Відомості про суми доплати до мінімального страхового внеску»

Цю таблицю заповнюють підприємці, які самостійно розрахували суму доплати з ЄСВ до отримання повідомлення-розрахунку від органу ПФУ

Підприємці, які доплачують ЄСВ до мінімального розміру на підставі повідомлення-розрахунку, отриманого від ПФУ

Таблиця 3 «Відомості про суми доплати до мінімального страхового внеску згідно з повідомленням-розрахунком»

Подається стосовно ЄСВ, доплаченого за підсумками року за ті місяці, в яких середньомісячний чистий дохід (місячний чистий дохід, зазначений у звіті за формою № Д5) підприємця виявився меншим мінімальної зарплати

Підприємці, яким чистий річний дохід був збільшений (зменшений) за результатами перевірки (звірки)

Таблиця 4 «Відомості про збільшення або зменшення сум зобов’язань за результатами проведеної перевірки (звірки)»

Зазначаються суми доплат ЄСВ у зв’язку з донарахуванням чистого доходу під час податкових перевірок

 

Отже, дані наведеної таблиці свідчать про те, що більшість підприємців, у яких виникне необхідність у здійсненні доплати, заповнюватимуть титульний аркуш, а також одну з таблиць звіту за формою № Д6 — 2, 3 або 4. Порядок їх заповнення розглянемо детальніше (див. табл. 2 на с. 18, табл. 3 на с. 19, табл. 4 і 5 на с. 20).

 

Таблиця 2

Заповнюємо титульний аркуш звіту за формою № Д6
(заповнюють усі підприємці, які доплачують ЄСВ)

Реквізит

Що зазначати

1

2

«Рік, в якому подається звіт»

Зазначається рік (чотири цифри), в якому підприємець формує та подає звіт

«Реєстраційний номер облікової картки платника податків»

Підприємець вписує десять цифр свого реєстраційного номера облікової картки платника податків (стара назва — ідентифікаційний номер фізичної особи). Цей номер переноситься до звіту з довідки, отриманої в податковій.
Якщо підприємець з релігійних або інших переконань відмовився від ІПН і має в паспорті відповідну позначку, у цьому полі він зазначає дані свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування: серія та номер (NNN XXXXXX — три літери, пропуск, шість цифр).
Якщо в такої застрахованої особи відсутнє свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, зазначаються паспортні дані: серія та номер у форматі БКNNXXXXXX, де:
— «БК» — константа, що вказує на реєстрацію за паспортними даними;
— «NN» — дві українські літери серії паспорта (верхній регістр);
— «XXXXXX» — шість цифр номера паспорта (з провідними нулями).
Цей реквізит заповнюється однаково для всіх таблиць звіту

«Прізвище, ім’я, по батькові»

Уноситься прізвище, ім’я та по батькові підприємця українською мовою в називному відмінку. Цей реквізит заповнюється однаково для всіх таблиць звіту

«Місце проживання», «Телефон»

Зазначається поштова адреса підприємця (з індексом) і його контактний телефон

«Вихідний № у страхувальника» і «Дата»

Заповнюється лише в тому випадку, якщо підприємець реєструє вихідну кореспонденцію (однаково для всіх таблиць звіту), — вказуються реєстраційний номер відповідно до журналу реєстрації вихідної документації, який потім зазначається на кожному аркуші звіту, і дата формування звіту підприємцем

«Код органу Пенсійного фонду, до якого подається звіт»

Уносяться код і назва районного (міського) управління ПФУ, в якому підприємець зареєстрований як платник ЄСВ (код п’ятизначний, про нього можна довідатися у своєму управлінні ПФУ за місцем обліку — на інформаційній дошці)

«№ договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування», «Дата укладання договору», «Дата початку строку дії договору», «Дата закінчення строку дії договору», «Діапазон доплат добровільних внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за попередній період згідно з договором про добровільну участь»

Ці графи підприємцем заповнюються лише в разі добровільного страхування у Фонді «тимчасової непрацездатності» або у Фонді «нещасного випадку»

«Дата здійснення доплат»

Зазначається дата внесення доплати до мінімального розміру ЄСВ за звітний рік (тобто дата, проставлена у платіжному документі про перерахування ЄСВ-доплати)

«Перелік таблиць звіту: Кількість аркушів»

Зазначається кількість сторінок документів однієї таблиці. Біля тих таблиць, які підприємець не заповнює (не зобов’язаний заповнювати), проставляються прокреслення

«Перелік таблиць звіту: Кількість рядків»

Цей реквізит не заповнюється

«Усього»

Зазначається загальна кількість сторінок усіх таблиць, заповнених у звіті

«Страхувальник»

Ставиться підпис та вказується П. І. Б.

«Реєстраційний № звіту в органі Пенсійного фонду України» і далі

Заповнюються працівниками ПФУ

 

Таблиця 3

Заповнюємо таблицю 2 звіту за формою № Д6 (заповнюють підприємці,
які доплачують ЄСВ самостійно, не чекаючи повідомлення від ПФУ,
або за результатами податкової перевірки)

Реквізит

Що зазначати

«Тип форми: початкова»

У комірці «початкова» відображається позначка «Х»

«Прізвище», «Ім’я», «По батькові»

Уносяться прізвище, ім’я та по батькові підприємця українською мовою в називному відмінку

«Категорія застрахованої особи»

Зазначається категорія застрахованої особи згідно з довідником, наведеним у додатку 2 до Порядку № 22-2. При здійсненні доплати до мінімального розміру ЄСВ підприємці повинні вказати код «35»

«Загальна сума доплати»

Зазначається загальна сума доплати згідно з підсумковим значенням графи «Сума доплати» таблиці 2

«Місяць та рік, за який проведено нарахування»

Зазначається місяць (дві цифри) і рік (чотири цифри), за який підприємець доплатив ЄСВ

«Сума, з якої сплачено внесок і яка використовується для обчислення пенсії»

Розраховується за формулою

С = Д х 100 : СВ,

де С — сума доходу, розрахована виходячи з доплати;

Д — сума доплати (графа «Сума доплати»);

СВ — розмір страхового внеску у відповідному місяці (див. далі)

Якщо підприємець не застрахований добровільно у Фонді «тимчасової непрацездатності» або Фонді «нещасного випадку», він сплачує ЄСВ за мінімальною ставкою — 34,7 %. У разі ж якщо підприємець у 2012 році був добровільно застрахований ще й у:
— Фонді «тимчасової непрацездатності», ставка ЄСВ для нього дорівнює 36,6 %;
— Фонді «нещасного випадку», ставка ЄСВ для нього дорівнює 36,21 %;
— у всіх фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, ставка ЄСВ для нього дорівнює 38,11 %

«Сума доплати»

Ця сума дорівнює різниці між сумою мінімального страхового внеску та сумою сплачених до ПФУ коштів за відповідний місяць

«Підпис та прізвище страхувальника»

Проставляється підпис підприємця та проставляється його прізвище

«Дата»

Зазначається дата складання звіту

 

Таблиця 4

Заповнюємо таблицю 3 звіту за формою № Д6
 (заповнюють підприємці, які доплачують ЄСВ
на підставі повідомлення-розрахунку, отриманого з ПФУ)

Реквізит

Що зазначати

«Тип форми:»

У комірці «початкова» відображається позначка «Х»

«Прізвище», «Ім’я», «По батькові»

Уносяться прізвище, ім’я та по батькові підприємця українською мовою в називному відмінку

«Категорія застрахованої особи»

Зазначається категорія підприємця згідно з довідником, наведеним у додатку 2 до Порядку № 22-2. При здійсненні доплати до мінімального розміру ЄСВ підприємці повинні зазначити код «35»

«Загальна сума доплати»

Зазначається загальна сума доплати згідно з підсумковим значенням графи «Сума доплати до мінімального страхового внеску» таблиці 3

«Місяць та рік, за який проведено нарахування»

Зазначається місяць (дві цифри) і рік (чотири цифри), за який підприємець доплатив ЄСВ

«Сума, з якої сплачено страховий внесок і яка використовується для обчислення страхових виплат»

Розраховується за формулою

С = Д х 100 : СВ,

де С — сума доходу, розрахована виходячи з доплати;
Д — сума доплати (графа «Сума доплати до мінімального страхового внеску»);
СВ — розмір страхового внеску у відповідному місяці (див. далі)

Якщо підприємець не застрахований добровільно у Фонді «тимчасової непрацездатності» або Фонді «нещасного випадку», він сплачує ЄСВ за мінімальною ставкою — 34,7 %. У разі якщо підприємець у 2012 році був добровільно застрахований ще й у:
— Фонді «тимчасової непрацездатності», ставка ЄСВ для нього дорівнює 36,6 %;
— Фонді «нещасного випадку», ставка ЄСВ для нього дорівнює 36,21 %;
— у всіх фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, ставка ЄСВ для нього дорівнює 38,11 %

«Сума доплати до мінімального страхового внеску»

Ця сума переноситься з повідомлення-розрахунку, отриманого від ПФУ

«Підпис та прізвище страхувальника»

Проставляється підпис підприємця та проставляється його прізвище

«Дата»

Зазначається дата складання звіту

 

Таблиця 5

Заповнюємо таблицю 4 звіту за формою № Д6
(заповнюють підприємці, які доплачують ЄСВ у зв’язку зі збільшенням сум
зобов’язань за результатами перевірки (звірки))

Реквізит

Що зазначати

1

2

«Рік, за який формується звіт*»

Зазначається рік (чотири цифри), за який формується та подається звіт. Якщо звіт подається одночасно за декілька років, то формується один титульний аркуш та окремо таблиці 4 за кожний рік

«Тип форми: початкова»

У комірці «початкова» відображається позначка «Х»

«Прізвище», «Ім’я», «По батькові»

Уносяться прізвище, ім’я та по батькові підприємця українською мовою в називному відмінку

«Категорія застрахованої особи»

Зазначається категорія підприємця згідно з довідником, наведеним у додатку 2 до Порядку № 22-2. Згідно з ним при здійсненні доплати до мінімального розміру ЄСВ підприємці повинні зазначити код «35»

«Місяць та рік, за який проведено нарахування»

Зазначається місяць (дві цифри) і рік (чотири цифри), за який підприємець доплатив ЄСВ

«Сума, з якої сплачено внесок і яка використовується для обчислення пенсії»

Розраховується за формулою

С = Д х 100 : СВ,

де С — сума доходу, розрахована виходячи з доплати;
Д — сума доплати (графа «Сума зобов’язань»);
СВ — розмір страхового внеску у відповідному місяці (див. далі)

Якщо підприємець не застрахований добровільно у Фонді «тимчасової непрацездатності» або Фонді «нещасного випадку», він сплачує ЄСВ за мінімальною ставкою — 34,7 %. У разі якщо підприємець у 2012 році був добровільно застрахований ще й у:
— Фонді «тимчасової непрацездатності», ставка ЄСВ для нього дорівнює 36,6 %;
— Фонді «нещасного випадку», ставка ЄСВ для нього дорівнює 36,21 %;
— у всіх фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, ставка ЄСВ для нього дорівнює 38,11 %

«Сума зобов’язань»

Зазначається сума доплати з ЄСВ у зв’язку з донарахуванням чистого річного доходу за результатами податкової перевірки

«Підпис та прізвище страхувальника»

Проставляється підпис підприємця та проставляється його прізвище

«Дата»

Зазначається дата складання звіту

 

Зауважимо, що таблиця 4 звіту за формою № Д6 заповнюється також, якщо за результатами перевірки підприємцю зменшили чистий річний дохід.

Для наочності розглянемо порядок заповнення звіту за формою № Д6 на прикладі.

 

ПРИКЛАД

Підприємець Федченко Ірина Петрівна (ІПН — 2933333333) проживає в м. Харкові за адресою: вул. Межлаука, 5, тел. 92-69-00.

У 2012 році діяльність здійснювалася на загальній системі оподаткування. Чистий дохід у 2012 році становив:

— січень — 1200,00 грн.;

— лютий — 900,00 грн.;

— березень — 1150,00 грн.;

— квітень — 580,00 грн.;

— травень — 0,00 грн.;

— червень — 0,00 грн.;

— липень — 0,00 грн.;

— серпень — 0,00 грн.;

— вересень — 900,00 грн.;

— жовтень — 700,00 грн.;

— листопад — 1300,00 грн.;

— грудень — 2200,00 грн.

ЄСВ сплачувався за мінімальною ставкою — 34,7 %.

Після закінчення 2012 року було подано звіт за формою № Д5 та отримано від ПФУ повідомлення про доплату ЄСВ у сумі 7,38 грн. Така сума була сплачена 01.02.2013 р.

Як заповнити звіт за формою № Д6 за 2012 рік?

 

Як зазначалося в попередній статті, на нашу думку, при заповненні звіту за формою № Д5 чистий річний дохід найлогічніше розподіляти за місяцями 2012 року, розрахувавши середньомісячний чистий дохід. Цей показник розраховується шляхом ділення чистого річного доходу, заявленого в річній податковій декларації, на кількість місяців, в яких був отримано прибуток (детальніше про це див. «ВД», 2013, № 1, с. 37).

Визначимо розмір середньомісячного чистого доходу підприємця:

(1200,00 + 900,00 + 1150,00 + + 580,00 + 900,00 + 700,00 + + 1300,00 + 2200,00) : 8 = 1116,25 (грн.).

За місяці, в яких підприємець не отримував прибуток (було отримано збиток або дохід дорівнював нулю), ЄСВ не сплачується. ЄСВ, який підлягає сплаті за прибуткові місяці 2012 року, розраховується шляхом множення середньомісячного чистого доходу на ставку ЄСВ — 34,7 %. Таким чином, розмір цього показника становить:

1116,25 х 34,7 : 100 = 387,34 (грн.).

Розраховану суму ЄСВ підприємець зазначив у звіті за формою № Д5 за кожним прибутковим місяцем. Однак середньомісячний чистий дохід підприємця не в усіх місяцях перевищував мінімальну заробітну плату. З’ясуємо, що це за місяці.

Згідно зі статтею 13 Закону про Держбюджет на 2012 рік мінімальна зарплата у 2012 році складала:

— у січні — березні — 1073 грн.;

— у квітні — червні — 1094 грн.;

— у липні — вересні — 1102 грн.;

— у жовтні — листопаді — 1118 грн.;

— у грудні — 1134 грн.

Виходить, що середньомісячний чистий дохід був менше мінімальної заробітної плати в жовтні, листопаді та грудні 2012 року. У зв’язку з цим ЄСВ за ці місяці було нараховано та сплачено у розмірі менше мінімального страхового внеску. Таким чином, підприємець повинен здійснити доплату ЄСВ до мінімального розміру за жовтень — грудень 2012 року і відобразити її у звіті за формою № Д6.

Сума доплати становить:

— у жовтні — листопаді 2012 року: (1118,00 - 1116,25) х 34,7 % = 1,75 х 34,7 % = 0,61 (грн.);

— у грудні 2012 року: (1134,00 - - 1116,25) х 34,7 % = 17,75 х 34,7 % = 6,16 (грн.).

Загальна сума доплати згідно з повідомленням-розрахунком становить 7,38 грн. (0,61 + 0,61 + 6,16).

Підприємець здійснює доплату на підставі повідомлення-розрахунку, отриманого від органу ПФУ, тому йому необхідно заповнити таблицю 3 звіту за формою № Д6 (див. с. 23).

 

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі