Теми статей
Обрати теми

Платники ПДВ — 2014: номер свідоцтва — реквізит «за бажанням»

Редакція ВД
Коментар

Платники ПДВ — 2014: номер свідоцтва — реквізит «за бажанням»

Лист Міндоходів від 17.01.2014 р. № 1094/7/99-99-19-04-02-17

У листі, що коментується, розглянуто не менш гостре питання: чи потрібно вказувати номер ПДВ-свідоцтва у документах і звітності, у формах яких ще залишилося поле для цього реквізиту?

Міндоходів відповідає: до того, як форми документів підкоригують (читай — поки є поле для свідоцтва), номер ПДВ-свідоцтва не потрібно зазначати в декларації з ПДВ, додатках до неї та уточнюючому розрахунку з ПДВ, Реєстрі виданих та отриманих ПН, податковій накладній та інших документах, де є місце для цього реквізиту.

Зверніть увагу! Податківці не можуть відмовити вам у прийнятті податкової ПДВ-звітності без номера свідоцтва, яку ви подаєте після 01.01.2014 р. Причому не має значення, за який звітний період звітність (наприклад, «уточненка» за будь-який минулий період).

Податкові накладні (ПН) без номера свідоцтва, складені після 01.01.2014 р. (як паперові, так і електронні), не можуть виключити зі складу податкового кредиту покупця. Тут додамо, що номер свідоцтва і раніше не був обов’язковим реквізитом ПН (у пункті 201.1 ПКУ його немає), а тепер і зовсім став зайвим. Також ПН без номера свідоцтва не можуть відмовити зареєструвати в ЄРПН. Хоча на практиці «безсвідотницькі» електронні ПН зареєструвати в ЄРПН поки що не вдається.

Важливо! Якщо ви все ж таки вкажете номер свідоцтва платника ПДВ, зареєстрованого до 01.01.2014 р., у документі, складеному після 01.01.2014 р., це не буде порушенням!

Мабуть, поки безпечніше дотримуватися саме цього «дозволу» і зазначати номер наявного ПДВ-свідоцтва там, де буде потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі