Теми статей
Обрати теми

З’явилася нова «земельна» звітність

Редакція ВД
Коментар

З’явилася нова «земельна» звітність

Наказ Міндоходів від 30.12.2013 р. № 865

«Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю…»

 

Міндоходів затвердило нову форму декларації з плати за землю.

Суть правок. З додатка 1 «Відомості про наявні земельні ділянки» вилучили застарілу згадку про держакт на землю та дату його реєстрації. Тепер тут зазначається серія та номер документа (очевидно, витягу з Держреєстру речових прав на нерухомість) і дата держреєстрації речового права. А ось дату та номер держреєстрації договору оренди чомусь залишили. Адже з 01.01.2013 р. на зміну держреєстрації операцій (договорів) прийшла держреєстрація речових прав на нерухомість (у тому числі на землю).

Важливо. Можливо, нову форму встигнуть-таки офіційно опублікувати до граничної дати подання земельної звітності (20.02.2014 р.). Водночас це не означає, що тим, хто вже подав декларацію за старою формою, потрібно буде її переподавати за новою формою. Формально (пункт 46.6 ПКУ) зі спокійним серцем можна використовувати стару форму і для звітності за 2014 рік, і для звітності за січень і лютий 2014 року (у разі щомісячного декларування). Далі — переходити на нову форму.

Наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера його ще не опубліковано).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі