Теми статей
Обрати теми

Правильний курс для валютних доходів і витрат

Редакція ВД
Коментар

Правильний курс для валютних доходів і витрат

Лист Міндоходів від 08.05.2014 р. № 8180/6/99-99-19-03-02-16

Нагадаємо, що з 04.04.2014 р. офіційний курс НБУ почали визначати по-новому: тепер він оновлюється не опівночі (як раніше), а в другій половині поточного дня. У результаті протягом одного дня ми маємо справу з двома курсами: вранці діє один курс (установлений ще вчора), а після 12:00 — 14:00 — інший (установлений уже сьогодні).

Який же з них використовувати для перерахунку у гривні валютної виручки та витрат? Відповідь на це запитання саме й наведена в листі, що коментується. Податківці однозначно дали зрозуміти, що всі інвалютні операції потрібно відображати за курсом, що діє на 00:00. І це дуже добре, оскільки підприємцям так буде легко вес­ти облік.

Таким чином, на сьогодні не лише митні платежі, а й валютну виручку і валютні витрати, отримані протягом доби, слід перераховувати у гривні за ранковим курсом (тобто за тим, який діяв до 12:00 такої доби). Таку саму пораду ми давали підприємцям у «ВД», 2014, № 9, с. 19, де детально розглядали це питання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі