Теми статей
Обрати теми

Електронна звітність «у пакеті»: перша допомога

Редакція ВД
Стаття

Електронна звітність «у пакеті»: перша допомога

З 27.11.2013 р. електронна звітність приймається тільки у форматі пакета документів. Це стосується тих звітів, у яких є додатки (наприклад, декларація про доходи, декларація з ПДВ, декларація з землі тощо).

Про те, як створити «Пакет», як його відправити та які квитанції повинні прийти, зараз і поговоримо.

Людмила БАЛА,

консультант газети «Власне Діло»

 

img 1 

Рис. Як створити звітність «пакетом»

 

Невеликі пояснення.

Крок 2. Якщо на цьому етапі не з’явилося запитання «Відкрити додатки?», далі можете не продовжувати. Потрібно повернутися до кроку 1 і уважно повторити його.

До речі, якщо ви повторюватимете крок 1 кілька разів, то щоразу при відкритті «Довідника докумен­тів» виявите, що галочки немає. Насправді це не так. Якщо ви її поставили один раз, вона там є, просто не відображується (це вже недолік самої OPZ).

Крок 4. Відредагуйте всі додатки зі збереженням змін і підготовкою на відправлення. Але не треба відправляти їх на підпис! Тут оберіть «Відміна». І не закривайте додатка, все повинно бути відкрито. Декларацію збережіть останньою.

Крок 5. Ще один простий спосіб закрити всі документи одночасно — це натиснути на хрестик справа вгорі (тобто просто закрити програму OPZ). Документи збережуться пакетом.

Сформований звіт перебуває в папці OPZ\SEND.

 

img 2

img 3 

 

* Квитанція 1, як і раніше, приходить на кожен документ пакета.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі