Теми статей
Обрати теми

Щодо проведення держекспертизи проектів будівництва: роз'яснює Мінрегіонбуд

Редакція ББ
Лист від 09.07.2009 р. № 9/11-1001

Щодо проведення держекспертизи проектів будівництва: роз’яснює Мінбуд

 

Лист Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 09.07.2009 р. № 9/11-1001

 

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України на численні звернення учасників будівництва щодо порядку проведення державної експертизи проектів будівництва в зв’язку із затвердженням Переліку об’єктів, для затвердження проектів будівництва яких комплексний висновок державної експертизи не є обов’язковим (наказ Мінрегіонбуду від 08.04.2009 № 145 зареєстрований Міністерством юстиції 05.06.2009 за № 491/16507, що набрав чинності 22 червня поточного року) роз’яснює.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.10.2007 № 1269 «Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх державної експертизи» проекти будівництва незалежно від джерел фінансування підлягають обов’язковій комплексній державній експертизі, за винятком проектів будівництва об’єктів, для затвердження яких згідно із переліком, затвердженим Мінрегіонбудом, висновок комплексної державної експертизи необов’язковий.

По проектах будівництва об’єктів, наведених у Переліку об’єктів, для затвердження проектів будівництва яких комплексний висновок державної експертизи не є обов’язковим (далі —

Перелік), обов’язково проводиться:

— експертиза кошторисної документації об’єктів при фінансуванні будівництва за рахунок капітальних видатків державного бюджету. При здійсненні будівництва за рахунок видатків бюджету нижчого рівня та коштів державних підприємств така експертиза може здійснюватись за рішенням розпорядника коштів;

— державна екологічна експертиза, державна експертиза з питань санітарного та епідемічного благополуччя населення, охорони праці, енергозбереження та енергоефективності, пожежної, техногенної, ядерної та радіаційної безпеки у випадках, передбачених законодавством.

Відповідальність за дотримання законодавства з питань здійснення державної експертизи несе замовник разом з проектувальником.

Належність конкретного об’єкта до

Переліку встановлюється безпосередньо учасниками будівництва без підтвердження будь-якою довідкою. Розбіжності з питань застосування Переліку учасниками будівництва розглядаються Мінрегіонбудом в десятиденний термін.

У зв’язку з набранням чинності

Переліком, лист Мінрегіонбуду від 08.02.2008 р. № 7/8-125 вважати таким, що втратив чинність.

 

Міністр В. Куйбіда

 

КОМЕНТАР

 

див. на с. 41 цього номера газети

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі