Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Проектна декларація забудовника:
порядок реєстрації та подання

Постановою КМУ від 22.07.2009 р. № 759

затверджено Порядок реєстрації проектної декларації (далі — Порядок), яким установлено процедуру реєстрації проектної декларації.

Забудовник

у разі спорудження об’єктів житлового будівництва, фінансування спорудження яких здійснюється з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, зобов’язаний зареєструвати проектну декларацію, яка містить інформацію про забудовника, підрядну організацію, управителя фонду фінансування будівництва, об’єкт будівництва і об’єкти інвестування.

Реєстрація проектної декларації проводиться

Держархбудінспекцією та її територіальними органами.

Для проведення реєстрації проектної декларації забудовник або уповноважений ним представник подає до інспекції

заяву про реєстрацію проектної декларації (змін до проектної декларації) за формою згідно з додатком 1 до Порядку. До заяви додаються два примірники заповненої проектної декларації та їх електронна копія, що готуються у програмі Microsoft Word (формат RTF, шрифт Times New Roman чотирнадцятого розміру).

Проектна декларація

складається забудовником у двох примірниках за формою згідно з додатком 2 до Порядку. Перший примірник після проведення реєстрації повертається забудовникові, другий примірник залишається в інспекції, яка її зареєструвала.

 

Перевірки санітарного законодавства
підпадають під тимчасові обмеження

Постановою від 17.07.2009 р. № 751

Кабмін уніс зміни до абзацу другого підпункту 1 пункту 1 постанови КМУ «Про тимчасові обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року» від 21.05.2009 р. № 502, якими уточнив, що тимчасові обмеження стосуються також перевірок за додержанням санітарного законодавства.

З урахуванням цих змін установлено, що до 31 грудня 2010 р. тимчасово припинити проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, крім перевірок суб’єктів господарювання, що відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику, та планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням

санітарного і податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов’язкових платежів).

 

Екозбір: зміни в порядку обчислення та сплати

Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державної податкової адміністрації України від 22.06.2009 р. № 327/322

затверджено зміни до Інструкції про порядок обчислення та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і Державної податкової адміністрації України від 19.07.99 р. № 162/379.

Згідно з оновленим

п. 2.1 Інструкції платниками збору є суб’єкти господарювання незалежно від форм власності, юридичні особи, які не здійснюють господарської (підприємницької) діяльності; бюджетні, громадські та інші підприємства, установи і організації, постійні представництва нерезидентів, які зареєстровані в Україні, або нерезиденти, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, громадяни, які здійснюють на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони викиди і скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище та розміщення відходів.

Викладеним у новій редакції

п. 5.4 Інструкції установлено, що у разі відсутності у платника збору затверджених у встановленому порядку лімітів скидів та розміщення відходів чи допущення понадлімітних обсягів скидів та розміщення відходів збір обчислюється в установленому порядку у десятикратному розмірі.

Наказ набув

чинності з дня його офіційного опублікування — 31 липня 2009 року.

 

За роботу за комп’ютером належить
додаткова відпустка

У

листі від 18.06.2009 р. № 81/010/156-09 Мінпраці повідомляє, що працівники, які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, до яких відноситься і персональний комп’ютер, і яким тривалість щорічної відпустки не визначено іншими актами законодавства, мають право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю до 4 календарних днів згідно з підрозділом «Інші види виробництв» розділу XXII «Загальні професії за всіма галузями господарства» (пункт 58) Списку виробництв, робіт, професій та посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням чи виконується в особливих природних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, затвердженого постановою КМУ від 17.11.97 р. № 1290 (у редакції постанови КМУ від 13.05.2003 р. № 679, із змінами, унесеними постановою КМУ від 16.12.2004 р. № 1674).

Конкретна тривалість

таких відпусток установлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

 

Державні акти на право власності
на земельну ділянку можуть
видаватись за старою формою

Кабмін

постановою від 27.05.2009 р. № 774 (далі — постанова № 774) погодився з пропозицією Мін’юсту щодо продовження строку видачі державних актів на право власності на земельну ділянку за старою (тобто затвердженою постановою КМУ від 02.04.2002 р. № 449) формою до повного використання виготовлених бланків з урахуванням унесених до форми змін. При цьому КМУ зазначив, що державні акти на право власності на земельну ділянку, видані після набрання чинності постановою Кабміну від 12.11.2008 р. № 1019 (після 5 грудня 2008 року) за старою формою, є чинними.

Нагадаємо, що форма державного акта на право власності на земельну ділянку, затверджена

постановою КМУ від 02.04.2002 р. № 449 згідно з постановою КМУ від 12.11.2008 р. № 1019, викладена в новій редакції.

Постанова

набрала чинності з 3 серпня 2009 року.

 

Зміни у додатку 2 до Методики розрахунку
і порядку використання плати
за оренду державного майна

Постановою від 17.07.2009 р. № 762

Кабмін уносить зміни у додаток 2 до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої постановою КМУ від 04.10.95 р. № 786. Зокрема, виключаються абзац четвертий п. 18, абзаци шостий і сьомий п. 20, абзаци другий і сьомий п. 21, абзаци п’ятий і шостий п. 22, абзац п’ятий п. 24.

Постанова набирає

чинності з 1 січня 2010 р.

 

Критерії присвоєння дитячому закладу
оздоровлення та відпочинку відповідної категорії

Відповідно до

Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій, затвердженого постановою КМУ від 28.04.2009 р. № 426, Мінсім’ямолодьспорт наказом від 02.07.2009 р. № 2319 затвердив Критерії присвоєння дитячому закладу оздоровлення та відпочинку відповідної категорії. Ними, зокрема, є місцезнаходження закладу, санітарно-екологічний стан регіону, укомплектованість професійними кадрами, відповідність матеріально-технічної бази закладу його статусу та установленому профілю, технічний стан споруд та інших будов, наявність лікувально-реабілітаційних послуг, організація харчування, умови проживання та інші критерії, які оцінюються по бальній системі.

Залежно від кількості набраних балів дитячому закладу оздоровлення та відпочинку присвоюється категорія:

вища (175 — 190 балів), перша (150 — 174 бали), друга (120 — 149 балів), третя (90 — 119 балів).

Наказ набув чинності з дня його офіційного опублікування — 15 травня 2009 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі