Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Зміни в системі національних стандартів

У результаті змін, унесених Мінфіном у листопаді 2008 року до системи національних стандартів, зазнали коригувань деякі положення

П(С)БО та Інструкції про План рахунків*. Серед іншого до національної системи стандартизації було внесено такі поправки:

1) майно, прийняте в довірче управління, відображатиметься не поза балансом управителя, а в його балансі (нагадаємо, що

Цивільний кодекс вимагає окремого балансового обліку майна, що знаходиться в довірчому управлінні);

2) безпосереднє списання вартості проданих необоротних активів на рахунки витрат не провадиться. Перед відображенням реалізації їх вартість необхідно заздалегідь включити до складу запасів (Дт рахунка 286).

* Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Мінфіну від 30.11.99 р. № 291, зі змінами та доповненнями.

 

Змінено порядок проведення конкурсу на право оренди держмайна

Фонд держмайна наказом від 19.11.2008 № 1384 затвердив зміни до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна.

Наказ набирає чинності 19 грудня 2008 року.

 

Затверджено правила надання послуг з вивезення побутових відходів

Кабмін постановою від 10.12.2008 р. № 1070 затвердив Правила надання послуг з вивезення побутових відходів, якими визначив механізм надання суб’єктами господарювання незалежно від форми їх власності послуг з вивезення побутових відходів у містах, селищах та селах.

Так, зазначені послуги надаються на підставі договору, що укладається відповідно до типового, наведеного постановою, між фізичною або юридичною особою та виконавцем послуг. У багатоквартирному будинку такий договір укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою. Якщо балансоутримувач не є виконавцем послуг, договір укладається між балансоутримувачем та виконавцем послуг.

 

Установлено індекс для визначення розміру плати за видачу архітектурно-планувального завдання
та технічних умов у розмірі 7,01

Наказом Мінрегіонбуду від 24.11.2008 р. № 531 затверджено індекс для обчислення розміру плати за видачу архітектурно-планувального завдання та технічних умов у розмірі 7,01. Нагадаємо, що базові розцінки для обрахування розміру плати за видачу архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта архітектури наведено у додатках 2, 3 Порядку надання архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта архітектури і визначення розміру плати за їх видачу, затвердженого постановою КМУ від 20.12.99 р. № 2328.


Установлено індекс для визначення розміру плати за виконання проектно-планувальних
 та інших робіт у розмірі 5,92

Наказом Мінрегіонбуду від 24.11.2008 р. № 532 затверджено індекс до розцінок для визначення розміру плати за виконання проектно-планувальних та інших робіт у розмірі 5,92. Нагадаємо: Базові показники вартості проектно-планувальних та інших робіт з надання платних послуг замовникам в Українській РСР затверджено постановою колегії Державного комітету Української РСР у справах будівництва та архітектури від 26.06.91 р. № 24.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі