Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Змінено порядок відчуження об'єктів державної власності

Постановою КМУ від 24.06.2009 р. № 639

унесено зміни до Порядку відчуження об’єктів державної власності, якими встановлено, що у разі наявності на підприємстві заборгованості з виплати заробітної плати суб’єкт господарювання, для отримання згоди на відчуження майна цього підприємства, повинен подавати суб’єкту управління майном разом із зверненням стосовно відчуження відомості про загальну суму заборгованості із заробітної плати і графік погашення такої заборгованості, а також про наявність у підприємства заборгованості за податками і зборами (обов’язковими платежами) до бюджетів та державних цільових фондів.

У цьому випадку

кошти, що надійдуть від продажу державного майна, спрямовуватимуться в першу чергу на цільове погашення заборгованості із заробітної плати та податкової заборгованості.

Крім того, указаними змінами значно

скорочено строки розгляду документів про відчуження майна.

Так, рішення про надання чи відмову в наданні згоди на відчуження майна приймається протягом 10 днів з дати надходження до суб’єкта управління цим майном відповідних документів. Фонд держмайна приймає рішення про погодження чи відмову в погодженні відчуження майна протягом 25 робочих днів з дати надходження документів. У попередній редакції

Порядку ці строки становили 30 днів.

Граничний термін публікування інформації в друкованих ЗМІ скорочено до 15 робочих днів, а строк призначення аукціону — до 6 місяців з дня надання згоди на продаж такого майна (у попередній редакції — 30 календарних днів і 12 місяців відповідно).

У разі коли майно не продано, суб’єкт господарювання, на балансі якого перебуває об’єкт продажу, може прийняти рішення про повторний його продаж. Повторний аукціон проводиться за наявності не менш як одного учасника. За наявності лише одного учасника об’єкт може бути продано за початковою вартістю.

Постанова набула чинності з 06.07.2009 р. — дня офіційного опублікування.

 

Орендарям державного та комунального майна надано право на продовження договору оренди поза конкурсом

Законом України від 10.06.2009 р. № 1498-VI

унесено зміни до ст. 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. 835-VI, якими дещо спрощено порядок оренди державного та комунального майна.

Так, орендарю, який належно виконує свої обов’язки за договором оренди нерухомого майна,

строк дії якого закінчується, надано право на продовження договору на новий строк, але не більше ніж на 2 роки.

Орендар, який має намір скористатися таким правом,

повинен повідомити про це орендодавця не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди нерухомого майна.

Закон набув чинності з 01.07.2009 р. — дня офіційного опублікування.

 

Доповнено Закон «Про кооперацію»

Законом України «Про внесення зміни до Закону України «Про кооперацію» щодо набуття членами кооперативу права власності» від 04.06.2009 р. № 1448-VI

Закон України «Про кооперацію» від 10.07.2003 р. № 1087-IV доповнено статтею 191 «Права членів кооперативу на його майно».

Так, відповідно до цієї статті член житлово-будівельного, дачно-будівельного, гаражно-будівельного, житлового, дачного, гаражного чи іншого відповідного кооперативу має право володіння, користування, а за згодою кооперативу — і розпоряджання квартирою, дачею, гаражем, іншою будівлею, спорудою або приміщенням кооперативу, якщо він не викупив це майно.

У разі викупу квартири, дачі, гаража, іншої будівлі, споруди або приміщення член житлово-будівельного, дачно-будівельного, гаражно-будівельного, житлового, дачного, гаражного кооперативу чи іншого відповідного кооперативу

стає власником цього майна.

Положення зазначеної статті не застосовуються до об’єктів права власності кооперативів, діяльність яких регулюється спеціальними законами.

Закон набув чинності з 01.07.2009 р. — дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі