Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Державна експертиза інвестиційних програм і проектів будівництва

Постановою КМУ від 20.05.2009 р. № 478

унесено зміни до постанови КМУ «Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх державної експертизи» від 31.10.2007 р. № 1269, якими встановлено, що державній експертизі обов’язково підлягає робоча документація в частині, що не відповідає раніше затвердженим проектним рішенням, та кошторисна частина проектної документації у разі фінансування будівництва (капітального ремонту) за рахунок капітальних видатків державного бюджету або у випадку, коли це передбачено актами законодавства.

Також визнано таким, що втратив чинність

Перелік проектів будівництва об’єктів виробничого призначення, для затвердження яких висновок комплексної державної експертизи необов’язковий, затверджений постановою КМУ від 31.10.2007 р. № 1269.

Постанова набула чинності з 29 травня 2009 року — дня офіційного опублікування.

 

Типовий договір про надання послуг з управління будинком, спорудою, житловим комплексом

Відповідно до

Правил управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.2009 р. № 13, для здійснення функції з управління будинком власники, співвласники самостійно укладають з управителем договір про управління, що оформляється відповідно до законодавства.

На реалізацію цього положення

КМУ постановою від 20.05.2009 р. № 484 затвердив:

— Типовий договір про надання послуг з управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд;

— Акт прийняття-передачі об’єкта в управління з управління (з балансу);

— Порядок обстеження технічного стану об’єкта;

— Порядок проведення опитування (анкетування) мешканців об’єкта, а також власників (співвласників) окремих приміщень об’єкта, які в ньому не проживають, щодо якості надання управителем послуг.

 

Збільшено розміри плати за видачу ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності

Кабмін постановою від 21.05.2009 р. № 498

уніс зміни до постанови «Про термін дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, розміри і порядок зарахування плати за її видачу» від 29.11.2000 р. № 1755, відповідно до яких плата за видачу ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності справлятиметься виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, що діятиме на момент видачі ліцензії.

Так, плата за видачу ліцензії справлятиметься у розмірі

однієї мінімальної заробітної плати, якщо органом ліцензування є центральний орган виконавчої влади, або у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати, якщо ліцензію видає місцевий орган виконавчої влади. За видачу ліцензії на виготовлення парфумерно-косметичної продукції з використанням спирту етилового потрібно буде сплатити 20 мінімальних заробітних плат.

Постанова набула чинності 28 травня 2009 року — дня офіційного опублікування.

 

Змінено

граничні норми добових витрат для відряджень за кордон

Постановою КМУ від 20.05.2009 р. № 483

унесено зміни до постанови КМУ «Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон» від 23.04.99 р. № 663, якими змінено граничні норми добових витрат для відряджень за кордон:

1) у разі

коли до рахунків на оплату вартості проживання у готелях не включаються витрати на харчування, для відряджень у межах України — 30 гривень, для відряджень за кордон — у сумі в гривнях, еквівалентній 50 доларам США 1;

1 За офіційним курсом гривні до долара США, установленим НБУ на день видачі авансу.

2) у разі коли

до рахунків вартості проживання у готелях включаються витрати на:

одноразове харчування

, для відряджень у межах України — 24 гривні, для відряджень за кордон — у сумі в гривнях, еквівалентній 40 доларам США;

дворазове харчування

, для відряджень у межах України — 18 гривень, для відряджень за кордон — у сумі в гривнях, еквівалентній 27,5 доларам США;

триразове харчування

, для відряджень у межах України — 12 гривень, для відряджень за кордон — у сумі в гривнях, еквівалентній 17,5 доларам США.

Постанова набула чинності з 26 травня 2009 року — дня офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі