Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Як зарахувати бюджетне відшкодування сум ПДВ у рахунок інших податків, зборів

Спільним

наказом ДПАУ, Мінфіну, Держказначейства від 20.02.2009 р. № 78/238/65 затверджено Порядок зарахування сум податку на додану вартість, що підлягають бюджетному (експортному) відшкодуванню платнику, якому відповідно до закону реструктуровано податковий борг з податків, зборів (обов’язкових платежів), що зараховуються до Державного бюджету України, та/або надано відстрочку або розстрочку зі сплати таких податків, зборів (обов’язкових платежів), у рахунок погашення таких реструктурованих та/або відстрочених (розстрочених) сум. Відповідно до Порядку відшкодування ПДВ проводиться платнику податку, якому відповідно до закону реструктуровано податковий борг з податків, зборів (обов’язкових платежів), що зараховуються до Державного бюджету України, та/або надано відстрочення (розстрочення) зі сплати таких податків, зборів (обов’язкових платежів), у рахунок погашення таких сум.

Наказ набуде чинності з дня офіційного опублікування.

 

Банки повинні контролювати,
яку суму страхових внесків перераховують страхувальники
при виплаті заробітної плати

Постановою Пенсійного фонду України від 07.04.2009 р. № 12-1

затверджено Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати.

Відповідно до

Порядку установи банків на період дії ставки страхових внесків у розмірі 33,2 % приймають від страхувальників платіжні доручення або грошовий чек на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання страхувальником розрахункових документів про перерахування сум страхових внесків у розмірі не менше 1/3 коштів для виплати заробітної плати, зазначеної у платіжному дорученні або грошовому чеку.

У разі

якщо у розрахунковому документі на перерахування страхових внесків сума перерахування менша ніж 1/3 суми коштів на виплату заробітної плати, установи банків приймають від страхувальників платіжні доручення або грошові чеки на видачу коштів для виплати заробітної плати за погодженням цієї суми з теріторіальними управлінням Пенсійного фонду. Таке погодження оформлюється у вигляді довідки-розрахунку, форма якої наведена у Додатку до Порядку.

Постанова набула чинності з 11 травня 2009 року.

 

Банки не мають право відмовляти у видачі депозитів достроково

Постановою НБУ від 12.05.2009 р. № 282

унесено зміни до постанови НБУ «Про окремі питання діяльності банків» від 04.12.2008 р. № 413, відповідно до яких утратила чинність норма, на підставі якої банки відмовлялися видавати достроково депозити.

Постанова набула чинності з дня підписання — 12 травня 2009 року.

 

Новий порядок оформлення ДКРС матеріалів про адмінправопорушення

Наказом ГоловКРУ від 12.03.2009 р. № 52

затверджено Порядок оформлення органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні матеріалів про адміністративні правопорушення.

Порядком визначено процедуру складання органами державної контрольно-ревізійної служби (далі — ДКРС) протоколів про адміністративні правопорушення за статтями 164-2, 164-12, 164-14 та 166-6 КУпАП, розгляду справ про адміністративні правопорушення органами ДКРС, ведення діловодства у справах про адміністративні правопорушення, а також забезпечення належного розгляду скарг на постанови по справах про адміністративні правопорушення.

Наказ набуде чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі