Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Затверджено порядок ведення Поземельної книги та порядок ведення Книги записів

Відповідно до

Прикінцевих положень Земельного кодексуУкраїни Уряду доручено створити Державний земельний (іпотечний) банк з відповідною інфраструктурою та запровадити державну реєстрацію прав на землю.

На виконання зазначених положень

КМУ постановою від 09.09.2009 р. № 1021 затвердив:

— Порядок ведення

Поземельної книги;

— Порядок ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі (далі —

Книга записів).

Дата внесення запису до

Книги записів є датою державної реєстрації документа, що посвідчує право на земельну ділянку. Датою державної реєстрації договору про внесення змін до договору оренди (суборенди) землі, договору про його дострокове розірвання або поновлення є дата внесення запису до розділу Книги записів.

Державна реєстрація документа, що посвідчує право на земельну ділянку, проводиться за місцем розташування земельної ділянки.

Постанова набере чинності з 1 січня 2010 року.

 

ДПАУ визначила процедуру реєстрації податкових накладних у Загальному реєстрі податкових накладних

Нагадаємо, що

Кабмін розпорядженням від 23.09.2009 р. № 1178-р з 1 листопада 2009 року запроваджує обов’язкову реєстрацію податкових накладних, виписаних на суму ПДВ понад 1 млн грн. в одній податковій накладній, у Загальному реєстрі податкових накладних (далі —Реєстр). З 1 січня 2010 року реєстрації у зазначеному Реєстрі будуть підлягати податкові накладні із сумою ПДВ, зазначеною в одній податковій накладній, понад 500 тис.грн.; з 1 квітня 2010 року потрібно реєструвати податкові накладні із сумою ПДВ, зазначеною в одній податковій накладній, понад 100 тис.грн. Порядок ведення такого Реєстру має встановити ДПАУ.

ДПАУ не стала витрачати час на розробку проекта відповідного наказу та затверджувати його, а

листом «Про підготовку до запровадження Загального реєстру податкових накладних» від 06.10.2009 р. № 21839/7/16-1517 наказала сформувати списки платників податків, на яких потенційно поширюватиметься процедура реєстрації податкових накладних, та провести роз’яснювальну роботу щодо доцільності та зручності подання такими платниками податкової звітності в електронному вигляді.

Також ДПАУ надала

Порядок подання податкових накладних для реєстрації у Загальному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.

Зазначимо, що навіть для тих платників податків, які готові подавати податкові накладні в електронному вигляді цього листа, явно замало. Таким чином, слід очікувати від ДПАУ появи більш повноцінної реалізації

розпорядження КМУ № 1178-р.

 

Нові норми озеленення населених пунктів

Наказом Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) від 31.08.2009 р. № 653

внесено зміни до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом МОЗ від 19.06.96 р. № 173.

Відповідно до змін:

дворові території мікрорайонів повинні бути озеленені відповідно до вимог державних стандартів, норм і правил, а також нормативно-правових актів у сфері містобудування, але не менше ніж площа смуги зелених насаджень шириною 5 м по периметру житлового будинку або відповідної площі озеленення на вільній від забудови території подвір’я, та забезпечувати різні види відпочинку та занять всіх груп населення;

майданчики ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку необхідно відокремлювати від інших об’єктів по периметру смугою зелених насаджень шириною не менше 3 м;

усі інші майданчики для відпочинку різних категорій населення мають бути ізольовані від об’єктів обслуговування, господарських дворів, магістральних вулиць смугою зелених насаджень шириною не менше 1,5 м;

площа озеленених територій загального користування (парки, сади, сквери, набережні) має становити: для міст — не менше 10 м2/особу, у сільських поселеннях — не менше 12 м2/особу.

Наказ набрав чинності з 2 жовтня 2009 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі