Теми статей
Обрати теми

Як отримати фінансову допомогу (позичку) з Фонду соціального захисту інвалідів

Редакція ББ
Стаття

Як отримати фінансову допомогу (позичку) з Фонду соціального захисту інвалідів

 

Постановою КМУ від 03.09.2009 р. № 930

унесено зміни до низки нормативних актів, затверджених урядовою постановою від 31.01.2007 р. № 70, що стосуються працевлаштування інвалідів, зокрема, до Порядку використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надійшли до державного бюджету.

При цьому Міністерству праці та соціальної політики України доручено затвердити

Інструкцію щодо надання фінансової допомоги на поворотній та безповоротній основі та цільової позички за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів.

На виконання зазначеного доручення наказом

Мінпраці від 06.09.2010 р. № 270 затверджено Інструкцію щодо надання фінансової допомоги на поворотній та безповоротній основі та цільової позички за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Відповідно до положень зазначеної

Інструкції право звернення до відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) з метою отримання фінансової допомоги (позички) мають юридичні особи, фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю (далі — заявник-роботодавець), та/або інваліди, їх законні представники.

Для отримання фінансової допомоги (позички) заявники-роботодавці звертаються з відповідною заявою до відділення Фонду, в якому вони зареєстровані. Заявники-роботодавці, на яких вимога про реєстрацію у відділеннях Фонду не поширюється, звертаються до відділення Фонду за місцем їх державної реєстрації.

Фінансова допомога

на безповоротній основі надається заявникам-роботодавцям для забезпечення їх основними засобами, предметами та інвентарем, а також для здійснення будь-яких операцій цивільно-правового характеру з отримання послуг (результатів робіт). Також на безповоротній основі може надаватися фінансова допомога на забезпечення їх професійно-діагностичним та реабілітаційним обладнанням, тематичною та спеціальною літературою, а також аудіозаписами з питань професійної орієнтації та реабілітації інвалідів і для здійснення:

— комплексної психодіагностики, психокорекції та професійної діагностики таких осіб, надання їм рекомендацій щодо професійної реабілітації та допомоги в реалізації таких рекомендацій;

— реабілітаційних заходів для поліпшення взаємовідносин із соціальним оточенням тощо.

Також Фондом може надаватися

цільова позичка (на поворотній основі зі строком повернення до трьох років) на створення робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Крім того, документом передбачено надання

фінансової допомоги на безповоротній основі інвалідам усіх груп шляхом оплати протезно-ортопедичним підприємствам вартості технічних засобів реабілітації (протезно-ортопедичних виробів підвищеної складності), а також оплату за рахунок коштів Фонду одного друкованого періодичного видання на рік (надається інвалідам I та II груп (сім'ї інваліда)) тощо.

Наказ від 06.09.2010 р. № 270

набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

Ольга Маханько

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі