Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Держархбудінспекція визначила регламент роботи з видачі ліцензій у будівельній сфері

Наказом Державної архітектурно-будівельної інспекції від 23.11.2009 р. № 169

затверджено Регламент роботи Держархбудінспекції та її територіальних органів з ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури (далі — Регламент). Регламент установлює порядок організації роботи органу ліцензування; організації роботи з документами; порядок підготовки та проведення засідань ліцензійної комісії; порядок оформлення рішення (висновку) ліцензійної комісії; порядок розгляду документів щодо переоформлення ліцензій, видачі дублікатів, переліків видів робіт та копій ліцензій на відокремлені структурні підрозділи; порядок отримання, зберігання бланків ліцензій, надання звітів про їх використання; порядок надання відомостей щодо формування ліцензійного реєстру. Також визначено примірні форми заяв та інших документів з питань ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури.

 

Доповнено порядок оформлення та видачі держактів на земельні ділянки

Постановою КМУ від 16.12.2009 р. № 1350

доповнено Порядок безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки, затвердженого урядовою постановою від 05.08.2009 р. № 844 деякими положеннями щодо порядку організації прийому від громадян заяв про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку.

Постанова набула чинності

з 18 грудня 2009 року.

 

Подовжено застосування пільгового розміру орендної плати
 за використання нерухомого державного майна

Постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 р. № 316» від 02.12.2009 р. № 1341

подовжено на 2010 рік дію пільгового розміру орендної плати за використання нерухомого державного майна — 45 % від установленого у додатку 2 до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої урядовою постановою від 04.10.95 р. № 786 обсягу.

Нагадаємо, що 45 % знижка не застосовується при наданні в оренду нерухомого державного майна для розміщення казино, інших гральних закладів, гральних автоматів; розміщення пунктів продажу лотерейних білетів, пунктів обміну валюти; розміщення фінансових установ, ломбардів, бірж, брокерських, дилерських, маклерських, ріелторських контор (агентств нерухомості), банкоматів; ресторанів з нічним режимом роботи; торговельних об’єктів з продажу ювелірних виробів, виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, антикваріату, зброї; операторів телекомунікацій, які надають послуги з рухомого (мобільного) зв’язку, операторів та провайдерів телекомунікацій, які надають послуги з доступу до Інтернет.

 

Для використання платіжної картки за кордоном фізичні особи
 повинні заздалегідь забезпечити наявність на ній власних коштів в інвалюті

Національний банк України 16 грудня 2009 року

на офіційному сайті повідомив про окремі особливості застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи» від 23.06.2009 р. № 1533-VI.

Так, НБУ нагадав, що дія

пункту 6 розділу ІІ Закону № 1533-VI у частині заборони використання іноземної валюти для кредитування фізичних осіб, які не займаються підприємницькою діяльністю (крім випадку цільового кредитування для оплати послуг нерезидентам за лікування та навчання за кордоном) розповсюджується на всі операції з надання кредитів у повній сумі або частками, у тому числі у формі кредитної лінії або кредиту овердрафт за картковим рахунком тощо.

У разі необхідності використання платіжної картки за кордоном фізичним особам необхідно заздалегідь забезпечити наявність на ній власних коштів у іноземній валюті, оскільки комерційні банки України — емітенти платіжних карток не мають дозволу на забезпечення перевитрат власників карток в іноземній валюті.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі