Теми статей
Обрати теми

Страхування БМР, що фінансуються за рахунок ФФБ

Редакція ББ
Стаття

Страхування БМР, що фінансуються за рахунок ФФБ

Сергій Шемет, консультант

 

Наприкінці 2009 року Держфінпослуг оприлюднила проект

постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Особливих умов ліцензування діяльності з обов’язкового страхування будівельно-монтажних робіт забудовником та обов’язкового страхування майнових ризиків за договором про участь у фонді фінансування будівництва відповідно до Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю» (далі — Особливі умови ліцензування).

Цей документ видано на виконання

пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку укладання договорів обов’язкового страхування будівельно-монтажних робіт» від 17.06.2009 р. № 629.

Однією із причин розробки

Особливих умов ліцензування є прагнення Держфінпослуг залучити до участі у здійсненні зазначених видів обов’язкового страхування стабільних страховиків з певним досвідом роботи, що має захистити страхувальників від імовірного невиконання страховиками своїх обов’язків.

Головним в документі є те, що

додатково до вимог, визначених законодавством, страхова організація, яка хоче долучитися до ринку відповідних послуг, повинна на день подання заяви на отримання ліцензії відповідати таким вимогам:

— провадити страхову діяльність не менше ніж п’ять років;

— провадити не менше трьох років що передують видачі ліцензії, страхування будівельно-монтажних робіт, що має бути підтверджено копіями відповідних договорів страхування;

— мати розмір фактичного запасу платоспроможності не менше ніж 1 млн євро за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком, та перевищення розміру фактичного запасу платоспроможності над величиною нормативного запасу платоспроможності не менше ніж на 25 відсотків.

Виконання зазначеної вимоги повинно бути підтверджене на останню звітну дату, що передує дню подання заяви на отримання ліцензії, висновком аудитора, унесеного до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудит фінансових установ.

Також

протягом дії ліцензії додатково до вимог, визначених законодавством, страховик повинен виконувати такі вимоги:

— на будь-яку дату мати розмір фактичного запасу платоспроможності не менше ніж 1 млн євро за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком, та перевищення розміру фактичного запасу платоспроможності над величиною нормативного запасу платоспроможності не менше ніж на 25 відсотків.

— бути членом Будівельного страхового пулу (далі — Пул) та виконувати обов’язки члена Пулу, визначені його установчими документами та Положенням про Будівельний страховий пул.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі