Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Затверджено нову форму Декларації відповідності
 матеріально-технічної бази суб’єкта
господарювання вимогам законодавства

Постановою КМУ від 12.05.2010 р. № 340

унесено зміни до таких урядових постанов:

«Про затвердження форми заяви на отримання суб’єктом господарювання чи уповноваженою ним особою документів дозвільного характеру» від 07.12.2005 р. № 1176;

«Про затвердження Порядку повідомлення адміністратора або дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства» від 17.05.2006 р. № 685 (далі — Порядок № 685).

Зазначеними змінами

Порядок № 685 викладено в новій редакції, тепер він називається «Порядок повідомлення державного адміністратора або дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства».

Нова редакція

Декларації відповідності несуттєво відрізняється від попередньої. Проте в Порядку № 685 зазначено, що в разі подання декларації, заповненої не в повному обсязі або не за встановленою формою, її не буде зареєстровано державним реєстратором у журналі обліку суб’єктів господарювання відповідного дозвільного органу.

 

Закон про відмивання коштів викладено в новій редакції

Законом України від 18.05.2010 р. № 2258-VI

викладено в новій редакції Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом» від 28.11.2002 р. № 249-IV (далі — Закон про відмивання коштів).

У новій редакції

Закону наведено визначення більшої кількості термінів, що вживаються в Законі про відмивання коштів.

Значно розширено коло

суб’єктів первинного фінансового моніторингу. Тепер до таких суб’єктів також належать:

компанії з управління активами;

спеціально визначені суб’єкти первинного фінансового моніторингу:

а) суб’єкти підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги при здійсненні операцій з купівлі-продажу нерухомого майна;

б) нотаріуси, адвокати, аудитори, аудиторські фірми, фізичні особи — підприємці, які надають послуги з бухгалтерського обліку, суб’єкти господарювання, які надають юридичні послуги (за винятком осіб, котрі надають послуги в межах трудових правовідносин), у випадках, передбачених

ст. 6 і 8 цього Закону;

в) інші юридичні особи, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але надають окремі фінансові послуги.

Також у новій редакції визначено, що фінансова операція підлягає обов’язковому фінансовому моніторингу в разі, якщо сума, на яку вона провадиться, дорівнює або перевищує

150 тис. грн. чи дорівнює або перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентну 150 тис. грн., та має одну чи більше ознак, перелічених у ст. 15 нової редакції Закону про відмивання коштів.

Зверніть увагу!

При здійсненні операцій з купівлі-продажу нерухомого майна така «критична» сума дорівнює або перевищує 400 тис. грн. чи дорівнює або перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентну 400 тис. грн.

Закон від 18.05.2010 р. № 2258-VI

набере чинності через 90 днів з дня офіційного опублікування.

 

Будівельників можуть звільнити від ПДВ

Росія прийняла закон, відповідно до якого звільнено від ПДВ будівництво житла за пайової участі.

За словами голови Міністерства регіонального розвитку та будівництва В. Яцуби, звільнення забудовників від ПДВ дозволить зменшити собівартість будівництва до 20 %. Це, у свою чергу, дозволить забудовникам знизити ціни на «первинку» та сприятиме пожвавленню ринку нерухомості в цілому.

В. Яцуба й раніше виступав ініціатором зменшення оподаткування забудовників, але його не підтримували Мінекономіки та Мінфін. Сьогодні, коли ситуація кардинально змінилася і будівельна галузь, як ніколи, потребує підтримки, варто говорити не лише про держдотації, а і про тягар оподаткування, який несе забудовник.

У Мінрегіонбуді почалася підготовка законопроекту, яким передбачається звільнити від ПДВ забудовників житла за пайовим принципом. Конкретні механізми будуть відомі вже в найближчому майбутньому, як заявив В. Яцуба.

Джерело: http://www.о-k.com.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі