Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Поліпшення ситуації в будівельній галузі

Як повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба, в Україні сьогодні спостерігається поліпшення ситуації в будівельній галузі.

«За непрямими ознаками ми відчуваємо поліпшення активності в будівельній галузі. На 3 % пожвавився процес підготовки будівельних ділянок. Це мало, але це дуже важливо», — сказав він журналістам під час «прямої телефонної лінії» в Кабміні

08.06.2010 р.

Крім того, міністр додав, що зафіксовано пожвавлення перевезень будматеріалів, відновлення виробництва деяких виробників будівельних матеріалів.

В. Яцуба також відзначив поступове зростання цін на квартири, що свідчить про появу попиту на економжитло, особливо на одно- та двокімнатні квартири.

Як повідомлялося з посиланням на Держкомстат, в Україні за підсумками січня — березня 2010 року введено в експлуатацію 1,477 млн кв. м житла, що на 14,1% вище за аналогічний торішній показник.

Джерело: ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

 

Яке житло підпаде під податок на нерухомість

09.06.2010 р. Кабмін схвалив проект нового Податкового кодексу України. Він передбачає впровадження податку на нерухомість.

Під податок на нерухомість підпадатиме

житло площею понад 300 кв. м. Про це під час зустрічі з журналістами повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента І. Акімова, відповідаючи на запитання кореспондента ЛІГА «БізнесІнформ».

Проект Податкового кодексу визначає тільки загальні рамкові умови щодо оподаткування. «Конкретно цей податок стосуватиметься об'єктів житлової нерухомості понад 300 кв. м. І я думаю, що більшості населення країни цей податок не стосуватиметься», — підкреслила вона.

За словами І. Акімової, у всіх країнах світу податок на нерухомість розглядається як податок на багатий середній клас. «Це розподіл коштів. Скажімо, засіб соціальної справедливості, перерозподіл доходів від багатшої частини населення до бідної», — зазначила вона.

Цей податок надходитиме до місцевих бюджетів. Що стосується конкретних тарифів, то перший заступник голови Адміністрації Президента підкреслила, що Податковий кодекс описує тільки рамкові умови, а тарифи та ставки виписуються пізніше.

Джерело: www.ligazakon.ua

 

Зміни в законах щодо впорядкування дозвільних процедур

Законом України від 13.05.2010 р. № 2185-VI

одразу до декількох законів України внесено зміни, якими впорядковано дозвільні процедури.

Зокрема, до

Закону України «Про пожежну безпеку» від 17.12.1993 р. № 3745-XII унесено зміни, що регламентують підстави для відмови у видачі дозволу на початок роботи новостворених підприємств, введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих, жилих об'єктів та об'єктів іншого призначення, впровадження нових технологій, передачу на виробництво зразків нових пожежонебезпечних машин, механізмів, устаткування та продукції, а також оренду будь-яких приміщень (далі — дозвіл) та підстави для анулювання дозволу. Відтепер початок роботи новостворених підприємств та введення в експлуатацію можливі на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства. Зазначено, що дозвіл є безстроковим документом. Також з 5 до 10 днів подовжено термін прийняття рішення органом державного пожежного нагляду про видачу дозволу або про відмову в його видачі у разі виявлення фактів порушення правил пожежної безпеки.

Окрім цього, унесено зміни до

Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 р. № 2694-XII. Зокрема, ст. 21 цього Закону доповнено нормою, що дозволяє набувати права на виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Закон

набрав чинності 08.06.2010 р.

 

Інвестфондам реформували систему звітності

01.06.2010 р. набрала чинності нова редакція

Положення про порядок надання інформації компанією з управління активами про результати діяльності інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів). У результаті скоротилася кількість документів, що подавалися, а венчурні фонди подаватимуть звітність за тими самими правилами, що і звичайні інвестфонди.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі