Теми статей
Обрати теми

Орендна плата за землю державної власності включається до складу валових витрат як податок

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Орендна плата за землю держвласності включається до складу валових витрат як податок

 

В якому порядку відноситься до складу валових витрат сума орендної плати за земельну ділянку комунальної власності?

 

Відповідно до

п.п. 5.2.5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (далі — Закон про податок на прибуток) до складу валових витрат відносяться суми внесених (нарахованих) податків, зборів (обов’язкових платежів), установлених Законом № 12511 (крім прямо не визначених у переліку податків, зборів (обов’язкових платежів), передбачених зазначеним Законом), включаючи акцизний збір та рентні платежі, а також збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, за винятком податків, зборів (обов’язкових платежів), передбачених пп. 5.3.3, 5.3.4, та пені, штрафів, неустойок, установлених п.п. 5.3.5 Закону про податок на прибуток.

1 Закон України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991 р. № 1251-XII.

Згідно з

п. 8 ч. 1 ст. 14 Закону № 1251 до загальнодержавних податків та зборів (обов’язкових платежів) віднесено плату за землю (земельний податок, а також орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності).

Отже, ураховуючи викладене вище, орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності відноситься до складу валових витрат платників податків на підставі

п.п. 5.2.5 Закону про податок на прибуток.

У

декларації з податку на прибуток підприємства орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності відображається в рядку 4.6.4 додатка Р1 до декларації та відповідно в рядку 04.6 декларації.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи
 і звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі