Теми статей
Обрати теми

Податківці відмовляються брати до уваги надані документи

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Податківці відмовляються брати до уваги надані документи

 

Як потрібно діяти платнику податків, якщо представники податкового органу, які здійснюють перевірку, відмовляються брати до уваги надані їм документи?

 

Таку ситуацію тепер урегульовано

п. 44.7 Податкового кодексу України. Відповідно до нього в разі, якщо посадова особа контролюючого органу, котра здійснює перевірку, відмовляється з будь-яких причин узяти до уваги документи, надані платником податків під час проведення перевірки, платник податків має право до закінчення перевірки надіслати листом з повідомленням про вручення та з описом вкладеного або подати безпосередньо до контролюючого органу, що призначив проведення перевірки, копії таких документів (засвідчені печаткою платника податків (за наявності печатки) та підписом платника податків — фізичної особи або посадової особи платника податків — юридичної особи).

Протягом

трьох робочих днів з дня отримання акта перевірки платник податків має право подати до контролюючого органу, що призначив перевірку, документи, визначені в акті перевірки як відсутні. Якщо платник податків устигає це зробити, проведення перевірки продовжується. Якщо ж перевірку вже завершено, то контролюючий орган має право не приймати рішення за результатами проведеної перевірки та призначити позапланову документальну перевірку такого платника податків.

 

Ніна Костенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі