Теми статей
Обрати теми

Хто є податковим агентом?

Редакція ББ
Відповідь на запитання

хто є податковим агентом?

 

Юридична особа купує у фізичної особи нерухомість. Хто є у цьому випадку податковим агентом: підприємство чи нотаріус?

 

Дійсно,

раніше відповідно до п. 11.3 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV податковим агентом при здійсненні операцій з відчуження об'єктів нерухомого майна, у порядку, передбаченому в ст. 11 цього Закону, був нотаріус, який посвідчував відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна та документа про сплату податку сторонами договору.

Тепер

відповідно до п. 172.7 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI одночасно з дією п. 172.4 цієї статті, якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об'єкта нерухомого майна є юридична особа чи фізична особа — підприємець, така особа є податковим агентом платника податку щодо нарахування, утримання та сплати (перерахування) до бюджету податку з доходів, отриманих платником податку від такого продажу (обміну).

Таким чином,

юридична особа вважається податковим агентом .

 

Наталія Івлєва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі