Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Новий звіт про СД

З 2 грудня діють нова форма Податкової декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядок ведення обліку результатів спільної діяльності на території України без створення юридичної особи. Обидва документи затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.10.2011 р. № 1352.

 

Мінфін визначив нову форму податкової накладної

Як повідомлено на сайті Міністерства юстиції України, наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 р. № 1379 затверджено нову форму податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної.

 

Реєстрація баз персональних даних

З 1 січня 2012 року запрацюють норми про відповідальність за ухилення від державної реєстрації бази персональних даних у Державній службі з питань захисту персональних даних (далі — Держслужба); за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення Держслужби про зміну відомостей, що подаються для державної реєстрації бази персональних даних.

При цьому, на думку Держслужби, кожне підприємство (організація) є власником, як мінімум, двох баз персональних даних, а саме бази персональних даних працівників, яка ведеться з метою забезпечення вимог трудового законодавства, реалізації податкових відносин та відносин у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, та бази персональних даних клієнтів чи інших осіб, персональні дані яких обробляються в цілях господарської діяльності.

До переліку з бази персональних даних «Працівники» та бази «Клієнти» найбільш старанні платники податків додають також такі бази даних, як «Засновники» та «Контрагенти».

 

Затверджено новий порядок застосування податкової застави органами ДПС

З метою реалізації статей 88—90, 92—93 Податкового кодексу України Міністерство фінансів України наказом від 11.10.2011 р. № 1273 затвердило Порядок застосування податкової застави органами державної податкової служби (далі — Порядок № 1273), яким визначено механізм застосування податкової застави органами державної податкової служби.

Також визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПАУ «Про затвердження Порядку застосування податкової застави органами державної податкової служби» від 24.12.2010 р. № 1043.

Зауважимо, що новий Порядок практично не відрізняється від скасованого. Водночас, у Порядку № 1273 уточнено таке: якщо балансова вартість майна, на яке поширюється податкова застава, менше суми податкового боргу платника податків, право податкової застави поширюється на таке майно.

Наказ від 11.10.2011 р. № 1273 набирає чинності з дня офіційного опублікування.

 

Кабмін визначився з перенесенням робочих днів у зв'язку зі святами у 2012 році

Уряд визнав недоцільним влаштовувати новорічні та різдвяні канікули, тому рекомендуватиме встановлювати вихідними днями 31 грудня 2011 року (субота), 1 і 2 січня 2012 року (неділя і понеділок). Вихідними днями на Різдво будуть: 7, 8 і 9 січня 2012 року (субота, неділя і понеділок).

Одночасно у зв'язку зі святкуванням у 2012 році 8 березня, 1 травня та Дня Конституції робочі дні буде перенесено таким чином:

— із п'ятниці 9 березня — на суботу 3 березня;

— з понеділка 30 квітня — на суботу 28 квітня;

— з п'ятниці 29 червня — на суботу 7 липня.

Також на офіційному урядовому порталі повідомляється, що у зв'язку з проведенням футбольних матчів фінальної частини чемпіонату Європи буде перенесено окремі робочі дні в Києві, Львові, Донецьку та Харкові. Рішення про їх перенесення буде прийнято урядом пізніше.

 

Щодо нової спрощеної системи оподаткування

З 1 грудня 2011 року набрали чинності деякі положення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» від 04.11.2011 р. № 4014-VI. Згідно з цим Законом до Податкового кодексу України вносяться певні зміни та з 01.01.2012 р. установлюються нові правила роботи на спрощеній системі оподаткування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі